Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλα λόγια από «ανύπαρκτους» ηγέτες.

Image and video hosting by TinyPic
«Μηδενιστή» Αντώνη «Συ είπας» !
Ο Σαμαράς δήλωσε ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα σε ένα χρόνο και μετά σκεφτόμενος καλύτερα είπε ότι θα το κάνει σε 18 μήνες. Δεν έλεγε σε 180 χρόνια να είναι μέσα. Κάτι τέτοια μας έλεγε και ο Γιώργος για την «πράσινη ανάπτυξη» και τον πιστέψαμε, τον ψηφίσαμε και αυτός μας φόρεσε το ΔΝΤ καπέλο και μας άδειασε τις τσέπες.

Πιθανώς δεν είχε διαβάσει και εφαρμόσει κάποιο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) για να καταλάβει πως θα φτάσει στην πράσινη ανάπτυξη.

Τι να λέμε τώρα, ούτε η Μπιρμπίλη εφαρμόζει ΣΠΔ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και δεν το εφαρμόζει γιατί είναι ένα σύστημα που τα αλλάζει όλα επειδή ασχολείται…
με την οργανωτική δομή, τον σχεδιασμό, τις αρμοδιότητες, την πρακτική, τις διαδικασίες, τις διεργασίες και τους πόρους του υπουργείου για τη χάραξη, την εφαρμογή, την επιτυχία και την αναθεώρηση της περιβαλλοντικής πολιτικής που έχει σαν στόχο τη βελτίωση της περιβαλλοντικής πολιτικής.
Το σύστημα αυτό αν δεν εφαρμοστεί σωστά είναι πιθανό να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, σε άσκοπες διαδικασίες, σε ανεξέλεγκτη γραφειοκρατία και να παραβλέψει τον αντικειμενικό σκοπό δηλαδή την υιοθέτηση της προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάτι ανάλογο μας λέει και ο Σαμαράς, ότι δηλαδή θα μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε 18 μήνες. Ας το εφαρμόσει πρώτα στο κόμμα του, που είναι σχεδόν ένα χρόνο αρχηγός, και όταν θα μηδενίσει το χρέος στη ΝΔ, θα τον πιστέψουμε.

Ο Σαμαράς δεν ζήτησε εκλογές γιατί ξέρει ότι αν εκλεγεί δεν θα καταφέρει υλοποιήσει αυτά που λέει και να «κυβερνήσει» πάνω από ένα χρόνο γι΄ αυτό άφησε το Γιώργο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Μην νομίζετε ότι το ΔΝΤ θα είχε αντιρρήσεις αν εκλεγόταν ο «αντι μνημονικός» Σαμαράς, μιας και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου, απλώς για αυτούς θα ήταν ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης που θα περιλάμβανε και τον πρωθυπουργό.

Μεγάλα λόγια από "ανύπαρκτους" ηγέτες.