Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Αξιόπιστη κυβέρνηση

Μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ μας λένε φωναχτά τις λέξεις που μέχρι πριν λίγο διάστημα τις έκρυβαν ή απλά τις ψιθύριζαν.
Η χρεοκοπία, η πτώχευση, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι πλέον καθημερινοί σχολιασμοί.
Και ο Γιωργάκης ζητάει μορατόριουμ για ένα χρόνο. Φαντάζομαι ότι τόσο χρειάζεται για να διαβουλευτεί την πτώχευση.
Εκτός και αν είναι σίγουρος ότι με τα μέτρα που έχει πάρει και αυτά που θα μας πάρει σε ένα χρόνο δεν θα ζούμε πλέον.
Φαίνεται ότι ο Χαρδαβέλας δικαιώνεται για τις εκπομπές...

που έχει κάνει για το πετρέλαιο στο Αιγαίο. Μένει πλέον να δικαιωθεί και για τις εκπομπές με τους νεφελίμ και τους εσωχθόνιους.
Αν και βλέποντας τον Γιωργάκη, τον Κωστάκη, τον Αντώνη τον σφουγγαράκη, και τον στρατιώτη της παράταξης Ντόρα νομίζω ότι οι νεφελίμ είναι πραγματικά όντα.
Κάτι έχει πάθει ο Κωστάκης τώρα τελευταία. Μιλάει συνέχεια. Μέσω κύκλων και τετραγώνων βέβαια. Ο ίδιος έχει αρχές. Δεν μιλάει ποτέ με γεμάτο το στόμα.
Και η μόνη ελπίδα να τον δουν όσοι υπάρχουν ακόμα και τον υπολογίζουν να μιλάει είναι να κάνουν απεργία οι ταβέρνες και τα delivery.
Ο αποστάτης Αντώνης, ο οποίος είχε αποστατήσει από τον αποστάτη επίτιμο, κατηγορεί βουλευτές της ΝΔ ότι αποστατούν πηγαίνοντας στο κόμμα (συγγνώμη κίνημα) της αποστάτισσας κόρης του αποστάτη. Ωραία πολυκατοικία. Η οποία έχει θυρωρό τον μέγα αποστάτη της κωλοτούμπας Καρατζαφέρη.
Ο Γιωργάκης θέλει να εφαρμοστεί το μνημόνιο. Η Ντόρα στηρίζει το Μνημόνιο. Ο Αντωνάκης λέει ότι διαφωνεί με το μνημόνιο αλλά θα τιμήσει τις υπογραφές του Γιωργάκη, ο Καρατζαφέρης ανάλογα με το αν μυρίζεται κυβερνητική θέση ή όχι στηρίζει το μνημόνιο, η Παπαρήγα δεν πιάνεται καθώς θα συμμετέχει μόνο αν γίνει κομμουνιστική επανάσταση, ο Κουβέλης τείνει να θεωρηθεί το αριστερό άλλοθι του μνημονίου και ο Τσίπρας μετράει τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ που φεύγουν.
Αυτοί είναι οι αρχηγοί των σημερινών κομμάτων. Δηλαδή… καμιά ελπίδα. Εκτός και αν περιμένουμε την επαναφορά του κουρασμένου της Ραφήνας για να πολεμήσει την τρόικα όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με τους 4-5 νταβατζήδες.
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το αναπτυξιακό έργο της κυβέρνησης. Η ανεργία μέρα με την μέρα σπάει κάθε ρεκόρ.
Μόνο εντός του Δεκεμβρίου θα προστεθούν στους άνεργους 125.000 που θα απολυθούν από τις 200 μεγαλύτερες εταιρείες. Προσθέστε σε αυτούς όσους απολυθούν από τις μεσαίες και μικρές εταιρείες, αυτούς που θα κλείσουν τα μαγαζιά τους, τους συμβασιούχους που δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και ο στόχος της κυβέρνησης όπως είχε αποτυπωθεί από τον Λοβέρδο θα έχει επιτευχθεί. 20% είχε πει ο Ανδρεαςχωριςσαλιο.
Εκεί θα είμαστε. Για να μην λέτε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη.
Για το 2011 δεν μιλάμε. Ο εργαζόμενος θα είναι προστατευόμενο είδος. Θα τον αναλάβει καμιά ΜΚΟ με στόχο να σωθεί ο μικρός και απειλούμενος αριθμός του εργάτη-εργάτη.
Εγκληματίας ο Μικρός Φωκίων