Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Απέσυρε την προσφορά για ΑΤΕ, ΤΤ η Τράπεζα Πειραιώς

Tην προσφορά της για την εξαγορά των ποσοστών που κατέχει το Δημόσιο στην ATEbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΤΤ απέσυρε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Δυόμιση μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της, διαπιστώνοντας...
ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε πρόταση για τη συνδυασμένη εξαγορά του 77,35% της ΑΤΕbank και του 33,04% του ΤΤ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Το τίμημα της εξαγοράς και για τις δυο συμμετοχές ανερχόταν στα 701 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν χθες, οι τρεις σύμβουλοι του δημοσίου (Deutsche Bank, Lazard και HSBC) θα δώσουν την έκθεσή τους για τις τράπεζες μετά τις 15 Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, όμως η κυβέρνηση ενημερώνεται από τους συμβούλους για τις αξιολογήσεις που έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται για τις τράπεζες και για τις προτάσεις που έχουν μεσολαβήσει.

To bankingnews.gr   τόνιζε ότι η μελέτη άνω των 100 σελίδων από τους συμβούλους για το μέλλον των κρατικών τραπεζών παραδόθηκε στην Κυβέρνηση η οποία για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων θα ανοίξει το κεφάλαιο κρατικές τράπεζες μετά τις δημοτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε οι κρατικές τράπεζες να βρεθούν στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης και το κυριότερο η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να στηρίξει το βασικό επιχείρημα της που έχει προβληθεί δηλαδή της δημιουργίας κρατικού πυλώνα.
Από τα παράδοξα και οξύμωρα της όλης διαδικασίας είναι ότι η κυβέρνηση ζητούσε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να προχωρήσουν τα deals στις τράπεζες. Παρότρυνε για deals.
Η Πειραιώς έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα και η Κυβέρνηση σπεύδει βραδέως.
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες 6 είναι οι βασικές κρίσιμες παράμετροι στην όλη διαδικασία. Δείτε σχετικά
Από το  epikairo