Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τα «βαρίδια» στο απόσπασμα

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
Γιώργος: Μ' εμάς έλαμψε η αλήθεια
«Χρειάστηκε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια» υποστήριξε χθες ο Γ. Παπανδρέου, δύο μέρες μετά την ομολογία Μαντέλη ότι πήρε μίζα από τη Ζίμενς, και κατηγόρησε ταυτόχρονα την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κ. Καραμανλή ότι είχαν επιλέξει τη σιωπή και τη συγκάλυψη.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζοντας τη μόνη γραμμή που έχει για να μην ταυτισθεί με τα φαινόμενα διαφθοράς παλιότερων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε...
χθες από την Κομοτηνή ότι η δική του κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τα φαινόμενα αυτά και να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου, «ακόμα κι αν χρειαστεί να ματώσει». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «όλοι έχουμε ευθύνες για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ αποκηρύσσουν εκείνα τα «πράσινα στελέχη του παρελθόντος» που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και τα οποία το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ακόμα και σήμερα λειτουργούν ως «βαρίδια» στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το ΠΑΣΟΚ στο κείμενο «βασικός σχολιασμός της επικαιρότητας», που εκδίδει κάθε μέρα, ζητάει «τα λαμόγια κάθε χρώματος να καθίσουν στο σκαμνί τώρα» και υποστηρίζει ότι «δεν έχουμε καμία σχέση με τύπους που μιζάρονται και μετά βαφτίζουν τη μίζα χορηγία».

Ταυτόχρονα επαναφέρει τη γνωστή φράση του Γ. Παπανδρέου «δεν χρωστάμε σε κανέναν» και κυρίως σε «κανέναν διεφθαρμένο και επίορκο» και επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι «έχει υιοθετήσει την αυτοκτονική γραμμή του καταλληλότερου ότι τα σκάνδαλα δεν αφορούν τη Ν.Δ». «Επιμένουν στη συγκάλυψη, ντροπή τους» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Στην Κομοτηνή
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Κομοτηνή που περιόδευσε υποστήριξε ότι «χρειάστηκε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια». «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., είπε, δεν αντιμετώπισε τη διαφθορά κάτι που θα είχε ευεργετικές επιπτώσεις στο πολιτικό σύστημα, αλλά επέλεξε τη σιωπή και τη συγκάλυψη επιφέροντας πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας. Χάσαμε χρόνο αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς, όπου κι αν βρίσκονται. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα...». Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε τη θέση που είχε εκφράσει από το 2008 ότι «πρέπει να χτυπήσουμε τη διαφθορά ακόμη και εάν πρέπει να ματώσουμε» και τόνισε ότι «χάνονται τεράστια ποσά και δημιουργείται αίσθημα ατιμωρησίας».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η δική του κυβέρνηση δίνει το σήμα ότι χτίζεται μια πολιτική ευνομίας που εγγυάται την ισονομία. Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ό,τι χάθηκε χρόνος, αλλά αλλάζουμε. «Η κυβέρνηση και η Βουλή θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την κατάργηση της αδιαφάνειας. Οι πολίτες βλέπουν τον αγώνα που κάνουμε και δεν μένουμε στα προσχήματα. Δείχνουμε τη βούλησή μας να φύγει ο τόπος από τη σήψη και να εμπεδωθεί η αίσθηση δικαίου».
Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ