Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Τελείωσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια  στο οποίο συμμείχαν ο  Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ, για πρώτη φορά, απέχουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας.
Στο Συμβούλιο εκλήθη και συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει για τις οικονομικές εξελίξεις.
Δήλωση του κ. Πρωθυπουργού βγαίνοντας από το συμβούλιο.
Δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά  για το συμβούλιο.
Δήλωση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη  βγαίνοντας από το συμβούλιο.

Δεν συμμετείχαν τα κόμματα της αριστεράς.
Η κ. Αλέκα Παπαρήγα με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό...
ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη των αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, γνωστοποίησε ότι δεν θα πάρει μέρος στην σύσκεψη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες για καταστροφές μη αναστρέψιμες" και κατηγορώντας την με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, είπε ότι "προσωπικά αδυνατώ να παρακολουθήσω και αρνούμαι να γίνω μέρος αυτού του ευτελισμού θεσμών, αξιών και διαδικασιών".
«Σοβαρό λάθος» χαρακτηρίζει η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην συμμετάσχει στη σύσκεψη, η οποία με ανακοίνωσή της εξέφρασε την αντίθεσή της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, σχετικά με την άρνηση των δύο κομμάτων της Αριστεράς να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δήλωσε :
"Τη χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση δίνουν αγώνα για την οικονομική διάσωση της χώρας, στο εν εξελίξει Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και όταν η κοινωνική συνοχή είναι άκρως απαραίτητη, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν πάλι για προφάσεις, για να μη συμμετέχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, η μόνη συμβολή τους στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών".

«Σε μια στιγμή μεγάλης ιστορικής ευθύνης, τα κόμματα της Αριστεράς ανταγωνίζονται για την μέγιστη ανευθυνότητα. Η Ελλάδα και χωρίς αυτούς υποχρεούται να βρει το δρόμο της», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο ΛΑ.Ο.Σ.
Πηγές ΑΠΕ & Newsit