Μετά την παρέμβαση του κ. Παπουτσή και τη ρύθμιση για τους «δυχιλιαρέους» καλό είναι να θυμηθείτε και τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας δηλαδή με αυτούς τα εισοδήματά τους είναι κάτω και λίγο πάνω από τα χίλια ευρώ. Αν δεν το ξέρετε υπάρχουν και αυτοί, ο Αλογοσκούφης που έμαθε λίγο αργά ότι υπάρχουν και είχε δηλώσει ότι « όχι, με 220 ευρώ δεν θα ζήσετε», δεν βγήκε ούτε βουλευτής (δείτε το βίντεο).
Μαθαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» το οποίο προσπαθεί να εμφανιστεί στο προσκήνιο. Πιο μεγαλύτερη βλακεία δεν έχω ξανακούσει, το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ιστορίες για αγρίους, εκτός αν εννοείται ότι το εκπροσωπεί ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις διαφωνίες και πάντα διατύπωνε τις απόψεις ανοιχτά.
Με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την επιλογή των γενικών γραμματέων μέσω βιογραφικών, δεν λέω είναι καλή ιδέα, αλλά δεν μπορεί να βάζεις ένα «βολεμένο» να ρίξει μια κλωτσιά και να διαλύσει το σάπιο σύστημα, εδώ χρειάζονται «ταλιμπάν» με γνώσεις «κουγκφού».
Ψάχνεις και βρίσκεις τον καλύτερο, αν δεν ξέρεις ποιος είναι, ρωτάς στην πιάτσα, βρίσκεις αυτούς που έκαναν ανατροπές και είναι πρωτοπόροι στον τομέα και βάζεις να και τους βάζεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θεωρώ «βολεμένους» όλους όσους εκείνους που ενώ είχαν τη δυνατότητα να αλλάζουν τον τομέα τους «δεν τάραξαν τα νερά» και ενσωματώθηκαν στο σύστημα.
Θα σας δώσω αξιόλογα δυο παραδείγματα ακαδημαϊκών για να μην θεωρηθεί ότι έχω προηγούμενα μαζί τους και οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι ανέκδοτο.
Είναι καθηγητές σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, δεν θα αναφέρω ονόματα αλλά εύκολα μπορείτε να τους βρείτε, όπως κάναμε και εμείς με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο. Ο ένας είναι ο μόνος που εφάρμοσε «Πρόγραμμα περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ελέγχου» στο πανεπιστήμιο που εργάζεται και ο άλλος έχει διορθώσει τον «Γκουρού της ποιότητας» Genini Taguchi σε θέματα ποιότητας και οι θεωρίες του έχουν γίνει αποδεκτές και εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς, τόσο από τον ίδιο αλλά και από όλη τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι και οι δύο έχουν περάσει από τη θεωρία στην πράξη και γι αυτό τους θεωρώ πρωτοπόρους.
Νομίζω ότι για να θεραπεύσετε το σαθρό σύστημα τέτοιους «ταλιμπάν» χρειάζεται να επιλέξετε από όλους τους τομείς ώστε να αλλάξει και να γίνει λειτουργικό το κάθε προβληματικό σύστημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.