Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Μη δημοσίευση ερώτησης-καταγγελίας ...

... και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων στη βουλή.
Λάβαμε με E-mail μία ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη βουλή, από 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης με την οποία καταγγέλλονται:
«Εξοργιστικές σπατάλες στον Οργανισμό Πιστοποίησης & Επίβλεψης Αγροτικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) συνολικού ύψος περίπου 2 εκ ευρώ μόνο για το 2008 και για αμοιβές 72 εξωτερικών συνεργατών, για τους οποίους όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ακριβές περιεχόμενο της συνεργασίας δεν προσδιορίζεται, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η εντύπωση ότι πρόκειται μία ακόμα ευνοιοκρατική σπατάλη των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων προκειμένου να ευημερούν λίγοι «εκλεκτοί ημέτεροι την ίδια στιγμή που ταλαιπωρούν χιλιάδες αγρότες, αρνούμενοι να καταβάλουν ακόμα και τα δικαιούμενα τους !!!
Αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε την καταγγελία για τους παρακάτω λόγους:
Η πληροφόρηση πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα και όχι υπονοούμενα.
Γεγονός είναι μία δήλωση η οποία επαληθεύεται εύκολα, όταν ελέγχεται η πηγή της πληροφορίας.
Υπονοούμενο είναι μία δήλωση για κάτι άγνωστο που είναι βασισμένο σε ότι φαίνεται γνωστό.

Επειδή δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε την καταγγελία γιατί η ερώτηση βασίζεται σε «πληροφορίες» (υπονοούμενο), "εντυπώσεις" και επειδή δεν έχουμε και τα σχετικά έγγραφα της καταγγελίας, δεν γνωρίζουμε για το ακριβές έργο και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έτσι ώστε να στηριχθούμε σε γεγονότα και όχι σε υπονοούμενα, ενδέχεται με την δημοσίευση της να υποπέσουμε στο αδίκημα της συκοφαντίας, σύμφωνα πάντα με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, σχετικά με την ύπαρξη συκοφαντικών Blogs.
Έτσι αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε την ερώτηση-καταγγελία προς τη βουλή και το ίδιο θα πράττουμε σε ανάλογες περιπτώσεις.
Επίσης περιμένουμε και από τη Google συμμορφωθεί και φιλτράρει τέτοιου είδους E-mail και να τα χαρακτηρίζει «Ανεπιθύμητα».