Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Αλ. Φλαμπουράρης: Προχωράμε στο κυβερνητικό έργο, κανένα μέτρο λιτότητας, καμία έκτακτη εισφορά (Video)

«Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Προχωράμε υποστήριξε κανονικά στο πρόγραμμά μας ενώ διαβεβαίωσε ότι μόνοι μας παίρνουμε τα μέτρα που θα ακολουθήσουμε και έχουμε επιτέλους γνώμη.

Την τρίτη μέρα που πήγα στην γενική γραμματεία είδα κάποιον Βάγκνερ να συνεδριάζει με τους υπαλλήλους στο διπλανό γραφείο είπε...
ο υπουργός επικρατείας εξηγώντας τι σημαίνει το τέλος της τρόικα στην Ελλάδα. «Εμείς προτείνουμε το πρόγραμμα, όχι αυτοί. Δεν μας έρχεται στα αγγλικά για να το μεταφράσουμε. Εμείς επιλέγουμε τα μέτρα που παίρνουμε» βέβαια για το δημοσιογράφο της εκπομπής του ΣΚΑΙ αυτό είναι «τυπικό γεγονός» και όχι ουσίας. Καμία διαφορά στο να σου επιβάλλουν μέτρα από το εξωτερικό δηλαδή, από το να υλοποιείς το δικό σου πρόγραμμα.

Σε σχέση με το χθεσινό Eurogroup επεσήμανε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι συνεχόμενες αρνητικές δηλώσεις, ότι θα απορριφθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για να σταματήσουμε την καταστροφή που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση και το mail Χαρδούβελη. Εναντιώθηκε στο γενικευμένο κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη ότι δήθεν «μας βοηθάνε» κάτι το οποίο δεν ισχύει καθώς και τα λεφτά τους τα παίρνουν και με τόκο.

Συνέχισε μιλώντας για τα αποτελέσματα του Eurogroup ότι πρόκειται για «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός». Οι εταίροι οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι μια νέα πραγματικότητα. «Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία... Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική. Νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά" δεν μπορούν βέβαια να αλλάξουν ξαφνικά οι εταίροι μας, ως προς αυτό.

Αναφορικά με τα θέματα χρηματοδότησης είπε: «Είμαστε σίγουροι και θέλουμε η χρηματοδότηση να προέλθει από τους συμμάχους μας, αλλά δεν θα βρεθούμε μπροστά σε ενδεχόμενα αδιέξοδα». «Δεν θα μείνουμε ξεκρέμαστοι».

«Δεν ξεπουλάμε τα ασημικά» δήλωσε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις εξήγησε ότι βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει, ενώ για τα αεροδρόμια διευκρίνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

«Όποιος θέλει να κάνει μονάδα, να κάνει δικά του δίκτυα, είναι ελεύθερος, δεν θα πουλήσουμε τη ΔΕΗ» ξεκαθάρισε ο κ. Φλαμπουράρης. Όσον αφορά το Ελληνικό ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη. «Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50% - 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή».

Ο υπουργός Επικρατείας απηύθυνε κάλεσμα τέλος σε όλους τους πολιτικούς, και όχι μόνο, να «επαναπατρίσουν» τις καταθέσεις τους: «Δίνουμε έναν αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το ένα ευρώ αυτό ο αγώνας». Ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912».

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια υπονόμευσης του υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, από ακραίους κύκλους του εξωτερικού.

Τόνισε τέλος, ότι δεν βλέπει πιθανότητα δημοψηφίσματος ή εκλογών. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε» είπε.
Κατερίνα Μπρέγιαννη από avgi