Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της»

Διθυραμβικά σχόλια από το The Nation για την Ελλάδα που «επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της»
  
«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» αναφέρει στο εξώφυλλό του, το αμερικανικό περιοδικό The Nation, που κυκλοφορεί με την ελληνική σημαία.

Σε εκτενές δημοσίευμα γίνεται ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Επίσης, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνεται ότι «αυτές θα...
συνεχιστούν για μήνες, με κρίσιμα ορόσημα, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο».

Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι «κάποιοι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη έξαλλοι με τις παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προδώσει τις υποσχέσεις του».

Στη συνέχεια, προστίθεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, χρειάζεται και το φιλελεύθερο και το ριζοσπαστικό κομμάτι του, γιατί έχει μια διπλή εντολή: να τελειώσει τη λιτότητα και να αποκαταστήσει τα χαμένα δικαιώματα, μένοντας στην ευρωζώνη. Αυτά τα δύο μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ασυμβίβαστα, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τα τρία τέταρτα των Ελλήνων εξακολουθούν να τα επιθυμούν και τα δύο».

Από newsbeast