Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γκίκας Χαρδούβελης: Όπου και να πάω τα χρήματά μου, η Ελλάδα με πληγώνει

Συγκίνηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος -μετά τη δημοσιοποίηση της εισαγγελικής έρευνας για τον έλεγχο του δικού του πόθεν έσχες- παραδέχτηκε ότι φοβήθηκε πως θα χάσει τα χρήματά του και αυτός είναι ο λόγος που τα έβγαλε στο εξωτερικό, ενώ δήλωσε πως δεν είναι ο ατρόμητος άνδρας που όλοι νομίζαμε ότι είναι.

Ο κ. Χαρδούβελης είπε πως ήταν σωστή η κίνησή του να βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό, και πως, αν όλοι οι Έλληνες τον είχαν μιμηθεί...
και είχαν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν καταρρεύσει και θα είχαμε καταφέρει ένα μεγάλο χτύπημα στο Κεφάλαιο, ανοίγοντας τον δρόμο για τον κομμουνισμό.

«Έβγαλα τα χρήματά μου στο εξωτερικό, για να κλείσω το μάτι στους Έλληνες πως πρέπει να κάνουν το ίδιο, ώστε να πάμε σε ρήξεις και ανατροπές» δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η πράξη του ήταν σωστή, ο κ. Χαρδούβελης είπε πως, όταν σε μια χώρα διορίζεται πρωθυπουργός ένας τραπεζίτης, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος, όποιος πολίτης δεν βγάζει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό είναι εντελώς μαλάκ@ς.

Επίσης, ο Γκίκας Χαρδούβελης τόνισε πως, ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον συμβούλευε να βγάλει κι αυτός τα χρήματά του στο εξωτερικό αλλά αυτός μάλλον τα είχε βγάλει ήδη.

Ο κ. Χαρδούβελης είπε πως το γεγονός ότι είχε βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό δεν τον επηρέασε καθόλου στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα υπέρ του ελληνικού λαού, αφού αυτός τα λεφτά του τα είχε έξω, οπότε, αν κατέρρεε η χώρα, αυτός θα πήγαινε να τα συναντήσει, και οι καθυστερημένοι Έλληνες ας πρόσεχαν ποιους προδότες ψηφίζουν σαν τα ζώα επί δεκαετίες.

Επίσης, ο κ. Χαρδούβελης είπε πως τα ποσά που μετέφερε στο εξωτερικό δεν τα δήλωσε το 2012 αλλά με δυο χρόνια καθυστέρηση το 2014, γιατί, αν στο μεταξύ κατέρρεε η Ελλάδα, σιγά μην ασχολείτο κανείς με τις καταθέσεις του Χαρδούβελη στο εξωτερικό.

«Όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει υπουργό Οικονομικών κάποιον σαν εμένα, πώς να εμπιστευτώ την ελληνική κυβέρνηση και να μην πιστεύω πως είναι εντελώς ξεπουλημένοι όλοι τους;» αναρωτήθηκε σωστά ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Για την κατηγορία πως μετέφερε τα χρήματά του στη νήσο Jersey -που ανήκει στην Βρετανία αλλά αποτελεί φορολογικό παράδεισο-, ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε πως είναι πιστός χριστιανός και πιστεύει πως υπάρχει παράδεισος.

Επίσης, ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε πως είναι θύμα και πως όπου και να πάει τα χρήματά του, η Ελλάδα τον πληγώνει. Και τον πληρώνει.

(Όταν ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας μεταφέρει τα χρήματά του στο εξωτερικό, πώς να κατηγορήσεις τον απλό μικροκαταθέτη που τα σηκώνει από την τράπεζα και τα κρύβει στο στρώμα;)

(Μετά την αποκάλυψη για την υπόθεση Χαρδούβελη, προσέξτε τις λυσσαλέες επιθέσεις των ΜΜΕ και των απανταχού νεοφιλελέδων κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά. Όχι, δεν είναι τυχαίες.)

 Εγραψε ο Pitsirikos