Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Πριν Σόιμπλε λαλήσαι τρις...

"Τρόικα" ...

Το Μαξίμου σχεδόν πανηγυρίζει (γιατί?), για τα γεγονότα των Βρυξελλών. Δεν υπήρξε ξαφνικός θάνατος, ούτε καταστροφή, λένε και υπογραμμίζουν, πως, οι εταίροι μας ξεσφίγγουν την θηλιά.

Αυτό που  είδαμε εμείς, είναι πως η θηλιά χαλαρώνεται (μιλάμε για τις προκαταβολές) μόνο εάν υπάρξει συμφωνία. Μια συμφωνία...
που την θέλουν πάνω στις ράγες του μνημονίου που υπέγραψαν οι Σαμαράς- Βενιζέλος.

Οσον αφορά την γνωστή μας τρόικα, μπορεί μεν ο Βαρουφάκης και σε ένα βαθμό και ο Ντάισελμπλουμ να την αναγορεύουν σε "θεσμούς", ο Σόιμπλε, όμως, δεν καταλαβαίνει από αυτά.

Ακούσαμε την δήλωση του και μετρήσαμε 3 φορές (ενδεχομένως να το είπε και παραπάνω)  τη λέξη τρόικα. "Είναι θέμα της τρόικας", έλεγε και ξανάλεγε, επαναλαμβάνοντας φυσικά αυτά που ακούσαμε από τον Ντάισελμπλουμ, αλλά και τον Μοσκοβισί: Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις (σε πιο ελεύθερη μετάφραση: Να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις).

Αγαπητέ Θεόδωρε (του Μαξίμου), αυτό είναι ξέσφιγμα θηλιάς?...


Βαρουφάκης: Κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα...όπου κρίνεται αναγκαίο 
Η τρόικα ξανάρχεται, έστω ως "θεσμοί". Το 'πε και ο Βαρουφάκης. Στις δηλώσεις που εκανε πριν από λίγο, ανέφερε τα εξής: «Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο. Οι συζητήσεις πρέπει ν΄αρχίσουν και θ΄αρχίσουν την Τετάρτη, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Και πρόσθεσε: «όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα».

«Υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών και παράλληλα να μη λαμβάνονται μονομερείς δράσεις από την Ελλάδα», συμπλήρωσε...