Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Και εκλογές και δημοψήφισμα

Πριν από το δημοψήφισμα να γίνει ακόμη ένα δημοψήφισμα
με ερώτημα: Τι θέλουμε, εκλογές ή δημοψήφισμα;
Αν και η καλύτερη λύση είναι και εκλογές και δημοψήφισμα
Πρέπει να λυπόμαστε και όχι να κατηγορούμε τον Γκίκα Χαρδούβελη. Να είμαστε μαζί του.

♦ Υποχρεώθηκε να πάει 56 φορές στην τράπεζα στο διάστημα 5 Μαΐου - 14 Ιουνίου 2012 για να στείλει «σπαστά» ποσά κάτω των 10.000 ευρώ και να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος.

♦ Μια φορά τον μήνα πας στην τράπεζα και δεινοπαθείς. Να φανταστούμε 56 φορές τι τράβηξε. Μαρτύριο.

♦ Ο Χαρδούβελης όμως αυτά που έκανε, μας τα έλεγε ως υπ. Οικονομικών: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι καταθέσεις στο εξωτερικό...
είναι διασφαλισμένες».

♦ Ζούμε το Grexit α λα Χαρδούβελη. Βγάζουμε δηλαδή τα λεφτά από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

♦ Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που οι πολίτες βγάζουν νομοσχέδια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των υπουργών Οικονομικών.

♦ Πρώτη φορά Αριστερά και πρώτη κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου, στη Βίλα Αλέξη.

♦ Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες κι ένας σοβαρά τραυματίας. Η λύση είναι οι αγώνες να γίνονται σε κατάμεστα και ασφυκτικά γεμάτα γήπεδα ώστε οι οπαδοί στις εξέδρες να μην μπορούν να κουνιούνται καθόλου. Ρούπι.

♦ Ο Σαμαράς επιμένει ότι δεν είναι παντρεμένος με την καρέκλα του, αλλά δεν παίρνει διαζύγιο. Ομως είναι ερωτευμένος με την ίδια καρέκλα ο Αβραμόπουλος, μην πει κανείς και αρραβωνιασμένος.

♦ Καγκελάκιας vs Καρεκλάκιας, θα 'χουμε δηλαδή από δω και πέρα. Χαμός.

♦ Αβραμόπουλος, λοιπόν, 100% ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πολύ μεγάλο καλό αυτό με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Εδιωξε δηλαδή από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας τον Σαμαρά -αν και δεν το έχει καταλάβει ακόμα ο Καλαματιανός Ραντανπλάν- και παραιτήθηκαν από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης. Τρίποντο.

♦ Ο Σόιμπλε έδωσε εντολή να ψάξουν απόψε στο Γιούρογκρουπ αν είναι καλωδιωμένος ο Γιάνης.

♦ Είναι αλήθεια ότι πολλοί δεν βγάζουν αποδείξεις και καλώς θα γίνει η καλωδίωση για ελέγχους παντού. Γι' αυτούς δεν χρειάζεται απλώς κάμερα, αλλά να κουβαλάνε τετρακάμερο οι νοικοκυρές, φοιτητές, τουρίστες κ.λπ.

♦ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ από κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά και υπουργό που ζητάει εκλογές ή δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις, νοικοκυρές, φοιτητές και τουρίστες, για καλωδίωση σε μεταρρυθμιστική εργασία. Απαραίτητη η γνώση κάμερας και δημιουργικής ασάφειας. Δίμηνη απασχόληση, προοπτικές δεν υπάρχουν. Μισθός ανάλογα με τις παραβάσεις που θα καταγράφονται. Αβάδιστα, τηλεφώνησε μωρό μου και δεν θα χάσεις.

♦ Πάμε για εκλογές ή δημοψήφισμα, είπε ο Βαρουφάκης σε ιταλική εφημερίδα, αν δεν συμφωνήσουν με τις μεταρρυθμίσεις μας στο Γιούρογκρουπ. Ναι, να ξαναγίνουν εκλογές. Τις εκλογές περιμένει πώς και πώς ο κόσμος, για να ψηφίσει δεύτερη φορά σε δυο μήνες, γιατί μια φορά ποτέ δεν φτάνει.

♦ Οι Ιταλοί κοτσάρισαν, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και τη λέξη «ευρώ» δίπλα στο δημοψήφισμα και έγινε το παγκόσμιο συμπούρμπουλο. Ρωτήθηκε ο Λαφαζάνης και αποκάλυψε το ακριβές ερώτημα, που πράγματι δεν είναι το ευρώ: «Δραχμή ή δίφραγκο;».

♦ Πριν από το δημοψήφισμα να γίνει ακόμη ένα δημοψήφισμα με ερώτημα: Τι θέλουμε, εκλογές ή δημοψήφισμα; Αν και η καλύτερη λύση είναι και εκλογές και δημοψήφισμα.

♦ Και μόνο με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές. Τα παραπάνω για μέλι Χαρδούβελη, παντρεμένες καρέκλες, καλωδιωμένους, εκλογές plus ή δημοψήφισμα, δεν είναι τάχα μου επινοήσεις, ρεπορτάζ είναι. Τα ζούμε.

♦ Και να σκεφτούμε τι θα ζούμε με επιπλέον εκλογές και δημοψήφισμα

Λάκης Μπέλλος από efsyn