Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Και ο «άγιος» Θεσσαλονίκης στο πλευρό της κυβέρνησης!!!

O «άγιος» Θεσσαλονίκης, ο Άνθιμος, θα μας τρελάνει…

Ο Άνθιμος («άμβωνας» του 4ου Ράιχ) τώρα χειροκροτεί και τον «αριστερό» Τσίπρα, καθώς και τον Βαρουφάκη…

Φιλοτεχνεί υμνολογικά το πορτρέτο τους:
«Είναι ξεχωριστός ο ένας από τον άλλον, αλλά τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι, πρώτον, ότι είναι και οι δύο υψηλής διανοητικής ικανότητας, δεύτερον, ότι πιστεύουν σε αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν και, τρίτον, έχουν την επιμονή και τη διαύγεια να ανανεώνουν συνεχώς αυτό που ζητούν μέχρι να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Επομένως κάνουν το χρέος και από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός και...
ο λαός βοηθός, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δηλαδή, είναι δυο άνθρωποι -υπάρχουν και οι συνεργάτες τους- που παλεύουν και αγωνίζονται. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε».

Φυσικά δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη διαφωνία του Μανώλη Γλέζου…

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ:
Το να σε επαινεί ο Άνθιμος και από μόνο του αυτό αναδεικνύει και αποδεικνύει το λάθος σου.

Ο «άγιος» Θεσσαλονίκης, όπως έχουμε δείξει και αναλύσει πολλές φορές, αποτελεί τον «εκτελεστή» «εντολών» της Νέας Τάξης, ιδιαίτερα των υπερατλαντικών μεγάλων αφεντικών…

Να θυμίσουμε απλώς:

α) Στο παρελθόν, αποτελούσε τη δεσποτική ηχώ του ΥΠΕΡ-πατριωτισμού, τύπου Καρατζαφέρη…

β). Ήταν από τους δεσποτάδες που ευλόγησε και την παπαδήμια κυβέρνηση…

γ). Ευλόγησε από το δεσποτικό του άμβωνα το Σαμαρά, το Σουρνάρα, τον Όλι Ρεν και όλη τη «μαφία» του 4ου Ράιχ…

Πιο αναλυτικά για τα έργα του Άνθιμου ανοίξτε εδώ:

ΣΗΜΕΡΑ ευλογεί και την κυβέρνηση Τσίπρα, εξαίροντας την «υψηλή διανοητική ικανότητα, διαύγεια» και τον «πατριωτισμό» του Τσίπρα και του Βαρουφάκη (εδώ γελάνε)!!!

Όταν σε χειροκροτεί και ο Άνθιμος τα λόγια περιττεύουν…

Από resaltomag

Άνθιμος: "Υψηλής διανοητικής ικανότητας Τσίπρας και Βαρουφάκης" 
Σωστές θεωρεί τις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στις διαπραγματεύσεις, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος εξέφρασε και τη διαφωνία του με τη δήλωση που έκανε ο Μανώλης Γλέζος.

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον μητροπολίτη πώς βλέπει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη και απάντησε ως εξής:

"Είναι ξεχωριστός ο ένας από τον άλλον, αλλά τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι, πρώτον, ότι είναι και οι δύο υψηλής διανοητικής ικανότητας, δεύτερον, ότι πιστεύουν σε αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν και, τρίτον, έχουν την επιμονή και τη διαύγεια να ανανεώνουν συνεχώς αυτό που ζητούν μέχρι να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα. Επομένως κάνουν το χρέος και από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός και ο λαός βοηθός, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δηλαδή, είναι δυο άνθρωποι -υπάρχουν και οι συνεργάτες τους- που παλεύουν και αγωνίζονται. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε".

Σε άλλη ερώτηση, αν θεωρεί σωστές τις κινήσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, απάντησε: "Νομίζω ότι είναι σωστές οι κινήσεις τους και δεν συμφωνώ με την άποψη του κ. Γλέζου. Διότι σε μια τέτοια ώρα κρίσεως και όταν επετεύχθη ένας σκοπός και έχει φτάσει στο 90% δεν μπορούμε να δημιουργούμε αναστολή με προσωπική εκτίμηση. Κυριαρχεί η εκτίμηση της πλειοψηφίας και της ηγεσίας, που είναι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών".

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο μητροπολίτης επισήμανε: "Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία όλη την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί. Βέβαια, οι Ευρωπαίοι όλοι μαζί είναι δύσκολοι και ξέρετε ότι ο καθένας ενδιαφέρεται και για τη δική του πατρίδα, αλλά το κοινό που έχει αντιληφθεί όλος ο κόσμος και η ιστορία θα το γράψει είναι ότι ο σκοπός της Ε.Ε. είναι να υπάρχει ένα ενδιαφέρον και μια πραγματική και ουσιαστική συμπαράσταση σε κάθε μια από τις χώρες της, όταν βρίσκεται υπό δυσμενείς περιστάσεις".

Ως προς τη στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας υπογράμμισε: "Τους Γερμανούς τους έζησα μικρό παιδί κι έχω φρικτές αναμνήσεις, αλλά με τους τωρινούς δεν έχουμε καμία απολύτως διαφορά, είμαστε όλοι μαζί και περιμένουμε, επειδή έχουν -κατά έναν τρόπο- τα πρωτεία στη διατύπωση γνωμών με τον γνωστό υπουργό Οικονομικών, ότι θα έχουμε τελικά ένα καλό αποτέλεσμα. Το εύχομαι, το προσεύχομαι και σε αυτή τη φάση και στις επόμενες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από enikos