Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο Μάκης με τα φαιά γυαλιά

georgopalis
Επιτέλους, λίγο πριν την ώρα μηδέν, ακούστηκαν και κάποιες αλήθειες από το στρατόπεδο της Ν.Δ. Διά στόματος του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη. Ο οποίος άφησε τις ενωτικές υποκρισίες και τα δημοκρατικά σαλιαρίσματα και το ξεκαθάρισε: Την επόμενη Κυριακή δεν συγκρούονται δύο οικονομικά προγράμματα ή δύο πολιτικές. Συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος στον οποίο ανήκει και τον οποίο εκπροσωπεί ο ίδιος. Και ο κόσμος της Αριστεράς.

Πες τα, Μάκη. Διότι όταν τα λέμε εμείς, η παράταξη την οποία κοσμείς με την παρουσία σου σκίζει τα ρούχα της. Ο κόσμος σας, φυσικά. Ο κόσμος σας, κουμπάροι του Λεπέν. Ο κόσμος σας - εξοπλισμένοι όχι απλώς με πατριωτικές ιδέες, αλλά και με τσεκούρια για να τις καρφώνετε στα αγύριστα κεφάλια. Ο κόσμος σας -βαμμένα χουντικά βαμπίρ. Ο κόσμος σας - φαιός, σκοτεινός, ρατσιστής, αντισημίτης και...
μέχρι το κόκκαλο εχθρός της δημοκρατίας.

Αφού ξεσκίσατε τη δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους δημοκράτες παντός χρώματος, βρήκατε τώρα άσυλο στα τάγματα ασυλίας του Σαμαρά και του Μπαλτάκου. Όσοι ακροδεξιοί, φασίστες, αιμοβόροι, κομπλεξικοί, προσέλθετε. Προσφέρεται άσυλο, ξέπλυμα, ακροδεξιό ξεσάλωμα. Ο πρώτος Καραμανλής δεν ήθελε ούτε να σας βλέπει. Ο δεύτερος Καραμανλής ούτε να σας φτύσει. Αλλά ο Σαμαράς - ένας από σας. Ένας δικός σας πρωθυπουργός, μετά από σαράντα χρόνια.

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, λέει ο αμετανόητος. Και μας πάει πίσω στο Δεύτερο Γραφείο, στις υπηρεσίες διώξεως κομμουνισμού, στα κυνηγητά και στη διαίρεση της Ελλάδας σε εθνικόφρονες και μιάσματα. Όπου εθνικόφρων ο κάθε Μάκης και ο κάθε Σαμαράς, που όταν η πατρίδα σερνόταν γονατισμένη από τους φασίστες χειροκροτούσαν ή μελετούσαν. Πιστοί στη δική τους θρησκεία του μίσους. Και δέκα φορές πιστοί στην οικογένεια, ή μάλλον στις οικογένειες, που ο Θεός όρισε αφεντικά μας.

Α, ρε Μάκη, με τη μούχλα στο κεφάλι σου και τον εμφύλιο στις λέξεις σου. Έκανες κι ένα καλό στη ζωή σου. Είπες την αλήθεια για τη μαυρίλα σας. Πώς να δεις όμως μέσα από τα φαιά σου γυαλιά ότι ο κόσμος που εκπροσωπείτε, με όλα τα σάπια ψευδώνυμά του, πάει κατά διαόλου. Ό,τι τσεκουρώσατε, τσεκουρώσατε. Έρχεται η ώρα της ισοπέδωσής σας. Όχι από κάποιον άλλο κόσμο. Αλλά από τον κόσμο -πολύ κόσμο, Μάκη- που ρημάξατε...

Tου Θανάση Καρτερού από avgi