Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Βόμβα: Απαγορεύτηκαν τα τραγούδια της Χ. Αλεξίου!

Aπαγορεύτηκαν τα περισσότερα τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου, με εντολή πρωθυπουργού, μετά τη συμμετοχή της στη συναυλία με τις καθαρίστριες.

Τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα υπογράψουν το απόγευμα ο Κάρολος Παπούλιας και η Σοφία Βούλτεψη.

Η λίστα των απαγορευμένων τραγουδιών είναι:...

Άσχημος κόσμος – Καπιταλιστικά Φτιαγμένος

Στην Γάζα διαμελίζονται καθημερινά άνθρωποι κάθε ηλικίας. Μικρά παιδιά, μεγαλύτεροι, γέροι γίνονται το τέλος του σύντομου ταξιδιού μιας έξυπνης βόμβας τελευταίας τεχνολογίας. Την ίδια ώρα Ισραηλινοί πανηγυρίζουν και χαίρονται που δεν θα υπάρχουν σε λίγο παιδάκια Παλαιστινίων. Δεν είναι μια απλή διαμάχη. Είναι αγώνας για τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής που διανθίζεται από εθνικιστικές υστερικές αντιλήψεις. Για τα λεφτά γίνονται.

Στην Ουκρανία τα πτώματα πέφτουν από τον ουρανό ή σέρνονται στους δρόμους των πόλεων. Την ίδια ώρα απαγορεύεται το ΚΚ Ουκρανίας, δολοφονούνται στελέχη του και βρίσκονται υπο διωγμό. Δεν ξύπνησε μια μέρα ο εθνικισμός τους και αποφάσισαν να κάνουν ό,τι κάνουν. Πάλη γίνεται, μεταξύ...

Η άγνοια είναι δύναμη.

Άξια θαυμασμού η Ελληνική κυβέρνηση.

Μέχρι και στο Παρίσι αποφάσισε να μετακομίσει στην προσπάθειά της να αποτρέψει την δημιουργία κακής ψυχολογικής κατάστασης στην αγορά αλλά και στην κοινωνία.

Άλλωστε είναι κάτι που και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί:

Θα διώξει την Τρόικα και θα σκίσει...

Ενα νομοσχέδιο… «πάρτα όλα»!

Το εκτρωματικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση ικανοποιεί τα «προαπαιτούμενα» (των δανειστών) για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ενός δισεκατομμυρίου  ευρώ, κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Πρόκειται για νομοσχέδιο 232 άρθρων, που σαρώνει τα τελευταία υπολείμματα αγοραστικής δύναμης και δικαιωμάτων των εργαζομένων, όσα απέμειναν δηλαδή από την ως τώρα εφαρμογή των μνημονίων.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται: «Για την επίτευξη αυτού του στόχου (σ.σ.  του «νέου αναπτυξιακού προτύπου»), είναι απαραίτητες πρώτον η εύρυθμη λειτουργία...

Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο

Mορφή επανάστασης η οποία είναι έτοιμη να μεταλαμπαδευτεί και στην υπόλοιπη χώρα, έχει πάρει ο ξεσηκωμός των Κρητικών μετά το θάνατο 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

Στους δρόμους βρίσκονται εδώ και μέρες χιλιάδες άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια και διώχνοντας τους αστυνομικούς από τα τμήματα, καλώντας τους ή να συνταχθούν με τον δίκαιο αγώνα τους ή να μπουν σε ένα πλοίο και...

Δεύτερη χρεοκοπία για την Αργεντινή

Μήνυμα υπέρ της προσπάθειας της προέδρου Κίρχνερ
από το κίνημα San Martin (φωτ: AFP)
Για δεύτερη φορά μέσα σε 13 χρόνια η Αργεντινή βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας καθώς οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής μεταξύ αντιπροσωπείας της χώρας και των πιστωτών τερματίστηκαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία. Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής στην κατηγορία SD, δηλαδή «επιλεκτική χρεοκοπία», υποδεικνύοντας ότι η Αργεντινή αθέτησε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το ξένο συνάλλαγμα. Η κατάσταση πάντως δεν αναμένεται να προκαλέσει χάος στη λατινοαμερικάνικη χώρα όπως είχε συμβεί το 2001. Οι συνέπειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν αλλά σίγουρα η κατάσταση δεν θα είναι...

Αυτό που δεν σκεφτήκαμε...

Όταν στις 24 Ιουλίου το 1974 υποδεχτήκαμε ως μεσσία τον Τριανταφυλλίδη, οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα γινόταν επιτέλους η πολυπόθητη αποχουντοποίηση. Αυτή που δεν έγινε μετά την αποχώρηση των Γερμανών.

Ο "εθνάρχης" φρόντισε η αποχουντοποίηση να γίνει μόνο στο στρατό και μάλιστα μόνο στα ανώτερα κλιμάκια. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματος και τέλος. Στα πανεπιστήμια ό,τι έγινε, έγινε απο το φοιτητικό κίνημα που φρόντισε να αποβάλει όλους τους καθηγητές που είχαν συνεργαστεί...

Το τρίπτυχο της …ανεξάρτητης δικαιοσύνης: Πυροβολείς, τραυματίζεις, αθωώνεσαι…

Με μια απόφαση – ντροπή η …ανεξάρτητη και «τυφλή» δικαιοσύνη σε μια δίκη – παρωδία έκρινε αθώους για όλες τις κατηγορίες, σήμερα, Τετάρτη 30 Ιούλη, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, τον  επιχειρηματία Νίκο Βαγγελάτο που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών με καραμπίνες και περίστροφα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και τον επιστάτη – μπράβο της επιχείρησης Κ. Χαλούλο.

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι: για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών...

Της Δικαιοσύνης η ανεξαρτησία είναι απάτη και κοροϊδία

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας αποφάσισε πως ο φραουλοπαραγωγός Βαγγελάτος της Νέας Μανωλάδας, αλλά και οι υπόλοιποι παραγωγοί στην υπόλοιπη Ελλάδα που απασχολούν μετανάστες στα χωράφια τους, έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν όπλα απέναντι στους εργάτες.

Παρά το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας την Τρίτη για ενοχή όλων των κατηγορούμενων, οι συνάδελφοί της δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα πως είναι όλοι αθώοι.

Τον Βαγγελάτο και τους επιστάτες του βάραιναν κατηγορίες όπως εμπορία ανθρώπων, ενώ...

Χάκαραν το site της Mossad οι Anonymous

Τη σελίδα της Mossad, της Ισραηλινής Υπηρεσίας Πληροφοριών, χάκαραν σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Anonymous. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές «επιθέσεις» σε σελίδες της κυβέρνησης του Ισραήλ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα.

Η ιστοσελίδα της Mossad έχει «πέσει» από τις 00.40 ώρα Γκρίνουιτς και ακόμη δεν έχει...

Πηδήξτε (τον) γιατί χανόμαστε!!!!

«Κάθε ζωντανός οργανισμός, αν δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον, πεθαίνει!» διακήρυξε ωμά ο Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ την Πέμπτη.
 Ο θεός ομίλησε ξανά και οι αποδέκτες του λόγου του-εμείς οι άξεστοι πληβείοι παλιοέλληνες- οφείλουν να υπακούσουν άμεσα.

Όποιος Έλληνας αρνείται ή δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη φτώχεια, τη μιζέρια,την ανεργία, την εξαθλίωση να βρει τάχιστα μία γωνιά να πεθάνει!
Μνημόνιο ή θάνατος! διότι το "ελευθερία ή θάνατος"...

Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν τη μεγάλη απάτη του Σημίτη με τα υποβρύχια που γέρνουν

Οι ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ εφημερίδες αποκαλύπτουν τις βρώμικες συναλλαγές του Κώστα Σημίτη με το γερμανικό κατεστημένο, τις οποίες ο ελληνικός λαός πλήρωσε με δισεκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστικό στην κατεύθυνση αυτή, είναι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Suddeutsche Zeitung, που καρφώνει στην κυριολεξία τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, για την παραγγελία των τεσσάρων μπαταρισμένων υποβρυχίων, που έγινε αποκλειστικά και μόνο για να σωθεί από την κατάρρευση ο γερμανικός όμιλος της HDW, που έχει έδρα στο Κίελο, που ήταν κρίσιμη εκλογική περιφέρεια για τους Σοσιαλδημοκράτες. Η γερμανική εφημερίδα, καταγγέλλει ευθέως τους γερμανούς αξιωματούχους, για βρώμικη συναλλαγή με τον Κ. Σημίτη, την οποία βέβαια πλήρωσε με αίμα ο έλληνας φορολογούμενος.

Η γερμανική εφημερίδα, καταγγέλλει ευθέως τους γερμανούς αξιωματούχους, για βρώμικη συναλλαγή με τον Κ. Σημίτη, την οποία βέβαια πλήρωσε με αίμα...

Κόκκινη Προβιά: Ο μυστικός στρατός της CIA στην Ελλάδα. Αποκαλύπτουμε τους αρχηγούς της

Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η έναρξη του Ψυχρού, έμελλε να ρίξουν την Ευρώπη σε μια περιπέτεια με πολλές διαστάσεις. Όμως απ’ όσα τα τελευταία 60 χρόνια έχουν γραφεί για την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου σχεδόν τίποτα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί η δυτική Ευρώπη, που εμφανιζόταν ως ανάχωμα απέναντι στον «κομμουνιστικό κίνδυνο», κυβερνήθηκε μέσα από το πιο αντιδημοκρατικό δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών. Έναν μυστικό στρατό από πολίτες και αξιωματικούς, ο οποίος δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει...

Κρατικοποιείται το Μέγαρο Μουσικής!

Κι όμως, η κυβέρνηση κάνει κρατικοποιήσεις! Η συγκυβέρνηση προχώρησε στην ανάληψη του χρέους των 245 εκατ. ευρώ του Μεγάρου Μουσικής! Η κρατικοποίηση των δανείων του θεωρείται από πολλούς πρόβα τζενεράλε για το «κούρεμα» των δανείων του ΔΟΛ και του Πήγασου, ίσως και άλλων Ομίλων ΜΜΕ, προκειμένου να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Η διαδικασία ξεκίνησε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και ολοκληρώνεται από τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα. Το όραμα του Χρήστου Λαμπράκη δεν πέρασε ποτέ...

Κι αποχαιρέτα τη την συνταξούλα σου που χάνεις!..

Θρήνος, χαμός και κοπετός χθές μπροστά στα γκισέ και τα ΑΤΜ των τραπεζών.

     Σαν χορός αρχαίας τραγωδίας οι συνταξιούχοι ολόλυζαν και σκλήριζαν για τις ξανα-ματα-κομμένες τους συντάξεις.
     Πού και πού ξεπετιόταν και κάποιος ''κορυφαίος'' του ''χορού'' αυτού, πλησίαζε τα μαρκούτσια της παρηγοριάς και της χλεύης των εθνικών προμηθευτών-ενημερωτών, και σφύριζε κατάρες κι αναθέματα εναντίον της κυβέρνησης γενικότερα, και των υπουργών και...

Νόμος είναι το δίκιο των… τραμπούκων!

Έγραψαν Ιστορία οι δικαστές  του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας με τη χθεσινή τους απόφαση για την υπόθεση της Μανωλάδας.

Τα ονόματα των εν λόγω δικαστών δεν έχουν σημασία, αλλά η αθώωση των δύο και η «βελούδινη τιμωρία» των άλλων δύο κατηγορουμένων, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις,  έτσι και αλλιώς ταξικές, κοινωνικές σχέσεις.

Από δω και στο εξής το αφεντικό έχει δικαιώματα, που μόνο στο στάδιο της δουλοκτητικής κοινωνίας γνωρίζαμε, από το δικαίωμα του δουλοκτήτη να αντιμετωπίζει ως αντικείμενο (πράγμα) τον εργαζόμενο, ως το δικαίωμα να κακοποιεί ή να αφαιρεί τη ζωή του «δούλου». Φυσικά, χωρίς συνέπειες.

Σε μια κοινωνία, όπως η ελληνική, που, παραζαλισμένη και από την κρίση, ακούει  (και δυστυχώς υιοθετεί κατά ένα σημαντικό ποσοστό) ότι η επιβίωση κρίνεται από το «ο θάνατος σου είναι η ζωή μου», η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να λειτουργήσει...

Οι δικαστές δεν καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας οι δυο από τους κατηγορούμενους για τους τραυματισμούς με όπλα περισσότερων από 30 ξένων εργατών που ζητούσαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, ενώ οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την έφεση.

Οπωσδήποτε, είναι απόλυτα δίκαιη η απόφαση του δικαστηρίου, αφού το να πυροβολείς ξένους εργάτες και να τραυματίζεις τριάντα από αυτούς είναι πλημμέλημα της πλάκας μπροστά στο έγκλημα που διέπραξε η Χάρις Αλεξίου που...

Χ. Αλεξίου: Είμαστε όλες Βούλτεψη!

Tραγικό λάθος έκανε η Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Είπε τη θρυλική πια φράση «Είμαστε όλες καθαρίστριες!». Κανονικά όμως έπρεπε να πει, να τονίσει και να βροντοφωνάξει «Είμαστε όλες-όλοι Σοφία Βούλτεψη!».

Η εγκληματική αυτή παράλειψη έκανε την κυβερνητική εκπρόσωπο μπουρλότο. Βγήκε στα κανάλια και τι δεν είπε ο στόμας της -όπως πάντα βέβαια- με κορυφαίο το «αποτελεί ύβρη...

Τα «Νέα» φοράνε τα κόκκινα γάντια του Ρόκι …και ρίχνουν μπουνιές στην Αλεξίου

Mε όπλα την εμπάθεια, την ειρωνεία και την παραπληροφόρηση, η εφημερίδα Τα Νέα εξαπολύει σήμερα επίθεση κατά της Χαρούλας Αλεξίου με αφορμή τη συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των καθαριστριών της περασμένης Δευτέρας. Στόχος του άρθρου, που το υπογράφει ο Παύλος Αγιαννίδης, δεν είναι μόνο να εξευτελίσει τη συγκεκριμένη τραγουδίστρια, αλλά να τρομοκρατήσει, να απειλήσει, έμμεσα βέβαια, τους ανθρώπους της τέχνης που θα τολμήσουν να υποστηρίξουν τους εργατικούς αγώνες.

Είναι άστοχο και αδιάφορο αυτό που αναφέρει το κείμενο, ότι δηλ. η Αλεξίου έκανε προμόσιον του καινούργιου της δίσκου.  Ενδεχομένως...

Πάνθεον και Σύγκλητος

Mετά από πολλά (35) χρόνια στη δημοσιογραφία και ακόμα περισσότερα στην πολιτική, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι η θεσμοποιημένη βλακεία. Τουλάχιστον εις όσα αφορούν το πολίτευμα -της αστικής δημοκρατίας- και την εξέλιξή του.

Διότι, εις ό,τι αφορά την εξουσία (η οποία αποκλίνει όλο και πιο πολύ απ’ το πολίτευμα) ο νεοφιλελευθερισμός είναι η αποθέωση (ακόμα και η τελετουργική) της πιο αδηφάγου Μαφίας από γενέσεως του καπιταλισμού.

Τέλος, εις ό,τι αφορά την οικονομία, ο...

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το τελευταίο ταγκό της τρόικας στο Παρίσι!

Mα, δεν βγήκατε στον δρόμο να πανηγυρίσετε; Δεν τ’ ακούσατε στο «Μέγκα»; Τέρμα η τρόικα στην Αθήνα!

Βέβαια δεν είναι και για τόσο πολλούς πανηγυρισμούς, αυτό θα γίνεται εφεξής. Δηλαδή η τρόικα θα εξακολουθήσει να μας εξετάζει και να μας επιθεωρεί, αλλά από το… Παρίσι! Τι άλλαξε; Το Παρίσι είναι πια η νέα πρωτεύουσα της Ελλάδας;

Τι έγινε λοιπόν; Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψουν στο Παρίσι οι υπουργοί μας Χαρδούβελης, Μητσοτάκης κ.λπ. για να τους επιθεωρήσουν οι τροϊκανοί αν είναι καλογυαλισμένοι και καλοκουρεμένοι και αν φύτρωσαν μαλλιά στην καράφλα του Δένδια.

Μας πληροφόρησε ο Τρέμης (Στραβελάκης) ότι το να μην έρχεται στην Αθήνα η τρόικα το ζήτησε ο Σαμαράς, γιατί κάθε επίσκεψη μας έριχνε το ηθικό και είχαμε τα ψυχολογικά μας. Γι’ αυτό, Παρίσι!

Δεν ξέρω, αλλά η επιθεώρηση της Ελλάδας από την τρόικα...

Οι Κυρίες, ο ποκοπίκος, και μιά σκύλα..

Λαϊκίστρια αποκάλεσε ο ποκοπίκος Μπουμπούκος την κυρία Χαρούλα Αλεξίου!
     Ποιός; Ο ανύπαρκτος εκείνος, του οποίου οι ''ποιότητες'' δεν φτάνουν να τον κάνουν ικανό ούτε να γλύψει το χώμα που πάτησε πριν η κυρία Αλεξίου!

     Εν τω μεταξύ: ''είναι ντροπή και ύβρις να ασχολούμαστε συνεχώς μ' αυτό το θέμα'',
     ..αλύχτισε σαν σκυλί του συστήματος, σφύριξε σαν οχιά-φύλακας του ''πρωθυπουργού'', η κυβερνητική εκπρόσωπος!
(Και δεν είναι ντροπή και ύβρις ότι η ίδια και...

Η…ατσαλάκωτη μετεπιβίβαση Αβραμόπουλου

Δε χρειαζόταν η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για να συντρίψει το κυβερνητικό success story που πουλάνε Σαμαράς και Βενιζέλος. Αρκεί η ηχηρή μετεπιβίβαση,  του Δημήτρη Αβραμόπουλου, από το κυβερνητικό καράβι που  βουλιάζει, στο σαλόνι πρώτης θέσης της Κομισιόν.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες σκέψεις (και ποιες πιέσεις) υποχρέωσαν τον Σαμαρά να κάνει αυτό το θεσπέσιο δώρο (πενταετή χρυσοπληρωμένη θητεία...

Γεννήθηκες πρόωρα; Πλήρωσε!

Aυτό λέει ο Βορίδης σε ένα μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο μήνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού. Για την ακρίβεια, δεν το λέει ο ίδιος ο Βορίδης κρατώντας το γνωστό τσεκούρι, το λέει το λογιστήριο του νοσοκομείου, σύμφωνα με το μνημονιακό νόμο. Και δεν το λέει στο ίδιο μωρό, που ακόμα δεν έχει μάθει να μιλάει και να ακούει τη γλώσσα των μεγάλων. Το λέει στους άνεργους και ανασφάλιστους γονείς του μωρού. Το «έγκλημα» της μάνας είναι ότι έφερε στον κόσμο ένα παιδί που χρειάστηκε νοσηλεία και...

ΕΣΠΑ: Περισσεύουν 38.000 παιδιά από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τον κώδωνα του κινδύνου για περίπου 37-38 χιλιάδες παιδιά που μένουν φέτος εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και για περίπου 2.500 εργαζόμενες στα τμήματα των παιδικών σταθμών που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ και οι οποίες απειλούνται με απόλυση, κρούει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών. 
  
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Δανιηλίδη, τα 160 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν διασφαλιστεί, καλύπτουν μετά βίας 62-63 χιλιάδες παιδιά, την ώρα που αναμένονται κοντά στις 100 χιλιάδες αιτήσεις. Περισσεύουν δηλαδή 37-38 χιλιάδες παιδιά. Παράλληλα φέτος, για πρώτη χρονιά, καθιερώθηκε ως ανώτατο πλαφόν...

Πολύτεκνη χήρα απειλείται με κατάσχεση

Την απειλή κατάσχεσης αντιμετωπίζει πολύτεκνη χήρα με ετήσιο εισόδημα 4.900 ευρώ, επειδή δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα χαράτσια, σύμφωνα με καταγγελία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου νομού Λάρισας.

Τα πανηγύρια για το ματωμένο πλεόνασμα, την έξοδο στις αγορές και την υποτιθέμενη καπιταλιστική ανάπτυξη, δεν μπορούν να κρύψουν, ότι στηρίζονται στις ρημαγμένες ζωές χιλιάδων και χιλιάδων...

Το νοίκι απελευθερώνει

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει νοίκι σε όσους δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους στις τράπεζες, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με τα σχέδια των κυβερνώντων, για κάθε στεγαστικό δάνειο που δεν εξυπηρετείται θα μεταφέρεται η ιδιοκτησία του σπιτιού στην τράπεζα κι ο ιδιοκτήτης θα γίνεται νοικάρης, ενώ θα υπάρχει και κάποιου είδους συμφωνία για να επιστραφεί το σπίτι στον οφειλέτη, σε περίπτωση που αυτός κερδίσει το Τζόκερ, παντρευτεί κάποιον ζάμπλουτο, ή τέλος πάντων γίνει ένα θαύμα...

Η (οικτρή) αποτυχία της Μεταπολίτευσης και τα δύο (οικτρά) κόμματά της

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., μαζί και αγκαλιά, συνέβαλαν στην αύξηση του χρέους. Και τώρα, αντί να πληρώσουν το τίμημα τα αποθνήσκοντα κόμματα της Μεταπολίτευσης, που έχουν γραπωθεί στην εξουσία σε μια ύστατη προσπάθεια να γλιτώσουν την ταπείνωση, έχουν υπογράψει μνημόνια με τους προστάτες τους (Ε.Ε., ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών των.)

Ξεχάστε Καραμανλήδες και Παπανδρέου. Ξεχάστε ήρωες, βλάκες, καλούς και κακούς, ηθικούς και ανήθικους, διεφθαρμένους και υπόλογους, μεμψοιμοιρούντες και αλλαξοπιστήσαντες, εναπομείνασες θυγατέρες, ανίψια, υιούς και παππούδες. Ξεχάστε τους. Οχι ότι δεν έχουν παίξει ρόλο και δεν επηρέασαν, ή δεν επηρεάζουν, γεγονότα και...

Ούτε... success ούτε διέξοδος

Είναι ξεκάθαρο ότι το περίφημο success story, στο οποίο επένδυσε επικοινωνιακά η κυβέρνηση, έχει μετατραπεί σε αξιοθρήνητη αποτυχία. Το ζουν και το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες, αλλά έρχονται να το επιβεβαιώσουν και όσοι τεκμηριωμένα αναλύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τής οικονομίας, μελετώντας ενδελεχώς τα στοιχεία.

Τρίτο δάνειο και νέο Μνημόνιο προβλέπει...

Τεχνοκρατικές Ιστορίες από την κρύπτη

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Ελευθεροτυπία μιλούσε για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, την σχέση του με το ΔΝΤ και την ανάμιξή του στην διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Μετά η Ελευθεροτυπία έκλεισε και όσοι υποστήριζαν πως το έλλειμμα διογκώθηκε δόλια με στόχο την υπαγωγή του ΔΝΤ χαρακτηρίζονταν ψεκασμένοι. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ξυπνήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής και να αναρωτηθεί...

"Ξεπλένουν" το Βατοπέδι ...αγιοποιούν τον Καραμανλή

Tο καλύτερο πλυντήριο στην Ελλάδα των σκανδάλων και της διαφθοράς είναι ο χρόνος... Ολες νόμιμες βγαίνουν οι μπίζνες με το Βατοπέδι ...Ενώ η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Για όλα αυτά φταίει μόνο ο ΓΑΠ .

Και βλέπουμε σιγά σιγά με δικαστικές αποφάσεις να αποκαθίσταται το Βατοπέδι ...
Εδώ ξεχάσαμε όλοκληρη Ζίμενς ... για μια παρωνυχίδα  σκανδάλου κάνουμε έτσι...
Τα ίδια θα λέμε σε λίγα χρόνια για την λίστα Λαγκάρντ, την ΕΛΣΑΤ ακόμα και για το μνημόνιο.

Η διαφθορά, η ρεμούλα και το ξέπλυμα...

Οι καθαρίστριες χαλάνε την πιάτσα

Πανικόβλητη η κυβέρνηση από τη μαζική συμμετοχή, την ευρεία απήχηση και δημοσιότητα της συναυλίας με τη Χ. Αλεξίου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, ανέθεσε στους συνήθεις ύποπτους, δηλαδή στην κ. Βούλτεψη και στον κ. Γεωργιάδη, να ξύσουν τον πάτο του λαϊκισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού για να αμαυρώσουν τον αγώνα που δίνουν οι απολυμένες καθαρίστριες εδώ και δέκα μήνες. Τα επιχειρήματα είναι γνωστά, αν και εκφράστηκαν στην πιο χυδαία μορφή τους. H ανησυχία τους επίσης προφανής: Ο υψηλός συμβολισμός της αντίστασης των καθαριστριών, που γίνεται υπόθεση όλων των εργαζόμενων, η φρίκη της κυβέρνησης μπροστά στην προοπτική να ανακτήσουν εργαζόμενοι...

Επίτροπος ο Αβραμόπουλος!

Eτοιμο θα στείλει η τρόικα το νομοσχέδιο, που θέλει να ψηφίσει τον Σεπτέμβριο η Βουλή. Μετά είναι να μην αγαπάς τους τροϊκανούς, που σου κάνουν τους γραμματείς και σου στέλνουν έτοιμους τους νόμους;

Τέρμα η πλάκα. Αν δεχτούν κι αυτό, πιο γελοίοι πεθαίνεις.

Ο πιθανότερος λόγος για τον θάνατο της 56χρονης παραπληγικής, σύμφωνα με τη γριφώδη ιατροδικαστική έκθεση, είναι ότι οι μπαταρίες μηχανικής υποστήριξης ήταν ελαττωματικές. Δεν άντεξαν ούτε μία ώρα χωρίς ρεύμα.

Υπάρχει πενταψήφιος αριθμός στη ΔΕΗ, όπου ευκολότατα μπορείς να δηλώσεις π.χ. ότι...

Τα πολιτικά σκουπίδια και οι καθαρίστριες

Τα μεγάλα πνεύματα της κυβέρνησης–η Βούλτεψη και ο Γεωργιάδης– συναντήθηκαν  (που αλλού;) στο Mega,  και διέσπειραν για μια ακόμη φορά  τις νεοφιλελεύθερες (για να κυριολεκτούμε, τις φασίζουσες) απόψεις τους περί του θέματος των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών.

Η (πως είναι το μαλλί μου) Σοφία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι έχουμε άλλα σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε και ως εκ τούτου αποτελεί  «ύβρη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα...

Πως οι ισραηλινοί ισοπεδώνουν μια γειτονιά σε μια ώρα

Από info-war.gr

Κοινωνικός αυτοματισμός. Level 1

Νεοφιλελεύθερη αναγούλα...

Γιατί κλαίγονται οι καθαρίστριες; Δεν ντρέπονται; 2.000 ευρώ το μήνα έπαιρναν τόσα χρόνια! Δεν κοιτάνε τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους που έπαιρναν μόνο 1.200; Να λένε και ευχαριστώ που δεν είναι στην θέση τους!

Γιατί κλαίγονται οι δημόσιοι υπάλληλοι; Δεν ντρέπονται; 1.200 ευρώ τον μήνα έπαιρναν τόσα χρόνια! Δεν κοιτάνε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που έπαιρναν 750; Να λένε και ευχαριστώ...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ζει το μύθο της στον τουρισμό

Aυτές τις μέρες ψηφίζεται στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής το σχέδιο νόμου «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις». Πρόκειται για το τελευταίο από τα «κατορθώματα» της υπουργού Τουρισμού, με το οποίο παραδίδονται στους επιχειρηματίες του τουρισμού παραλίες, δάση και βουνά της χώρας, ενώ συγχρόνως εξασφαλίζονται φοροαπαλλαγές μέχρι και 10% επί των κερδών τους, ευνοϊκές πολεοδομικές ρυθμίσεις και ό,τι άλλο έχουν ζητήσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν θα ακούσετε και δεν θα διαβάσετε τίποτα για το νομοθετικό τερατούργημα…

Διαβάστε στο UNFOLLOW 32:«Μπορείς με δυο μόλις χρόνια υπουργικής θητείας να “βαφτίζεσαι” από τη συντριπτική πλειονότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μία από τις πλέον “επιτυχημένες” υπουργούς; Μπορείς. Αν είσαι...

Χυδαίοι και Δόλιοι

Aυτήν τη φορά η μπαρούφα της ημέρας ήταν και χυδαία. «Δεν μπορούμε να ασχολούμεθα κάθε μέρα με τις καθαρίστριες», δήλωσε η κυρία Βούλτεψη και προσέθεσε, «τη στιγμή που υπάρχουν γύρω μας ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι». Και ποιος δημιούργησε αυτούς τους ανέργους, αν όχι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.;

Aυτό το αυτονόητο κατακρεουργείται καθημερινώς με γκαιμπελική επιμονή από τις ομοιότροπες κυβερνήσεις, που αφού προετοίμασαν τα μνημόνια, τα επέβαλαν. Αλλά όχι μόνον τα μνημόνια. Ολη την παθολογία που δημιούργησαν αυτές οι κυβερνήσεις, πρώτον την αποδίδουν στον λαό, τον ενοχοποιούν, κι ύστερα τη χρησιμοποιούν εναντίον του. Τίποτα πιο χυδαίο απ’ αυτό! Χρησιμοποιώντας έναν «κοινωνικό αυτοματισμό» (ο οργουελικός νεολογισμός τού «διαίρει και βασίλευε») επιδιώκουν μια διαρκή εξίσωση προς τα κάτω. Λέει τώρα ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος ότι «μία απόλυση στον δημόσιο τομέα σημαίνει πέντε απολύσεις στον ιδιωτικό». Δεν έλεγε όμως τα ίδια, όταν ο ίδιος και οι όμοιοί του έστρεφαν...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η διατεταγμένη μπαρουφολογία…

Τα πηχτά κύματα της μπαρουφολογίας και ανοησίας που μας κατακλύζουν καθημερινά αποτελούν, βεβαίως, τις νοσηρές αναθυμιάσεις και τα υποπροϊόντα της σήψης και αποσύνθεσης ενός κόσμου που καταρρέει, αλλά αποτελούν και στρατηγική επιλογή του καθεστώτος και των μηχανισμών του.
Οι διαχειριστές της σήψης και τα προπαγανδιστικά τους ιερατεία (ΜΜΕ κ.λπ) αξιοποιούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και εμπορεύονται τη σήψη και την ανοησία που ξερνά το σύστημά τους και οι ίδιοι,
ΟΧΙ μόνο για να σπείρουν τη σύγχυση, να αποπροσανατολίσουν και να δολοφονήσουν...

Ανδρέα με εκθέτεις!..

Πολλά νεύρα στο Μητσοτακέικο λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και όχι η Ντόρα Μπακογιάννη προτάθηκε από τον Σαμαρά, για τη θέση του έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Ακόμη κι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και νυν σύντροφος  της κόρης της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξίας, εξανέστη και με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την ανακοίνωση.
 
«Άμα είσαι "κύριος τίποτα" έως και επίτροπος γίνεσαι σε αυτή τη χώρα», έγραψε...

Καβάτζωσε το σαν τον Ψωμιάδη

Νέα πλοκή παίρνει το σενάριο της ταινίας “Τα παιδιά του λαού”, με τη σκηνή “Το πουλάω το σπίτι” (λήψη 37) και την ομολογία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που έχει πατέρα τον λαό και μάνα την Παναγία. Ο πρώην νομάρχης αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια του γιατί είναι πνιγμένος από τα χρέη. Στην ταινία των κατατρεγμένων πολιτικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως όλος ο απλώς κόσμος, ο Παναγιώτης συμπρωταγωνιστεί μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο και...

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα!..

Έχουμε ξαναπεί πως το blog λόγω του παλιού, αμαρτωλού, κομματικού του παρελθόντος,
     ..διατηρεί κάποιες φιλίες και λυκοφιλίες, οι οποίες του παρέχουν εκτός από ατέλειωτες ώρες τσακωμών και εκνευρισμού, και κάποια πρόσβαση σε πληροφορίες που ως τώρα κατά τεκμήριο επαληθεύονται.

     Μία απ' αυτές τις πληροφορίες που έφτασε στ' αυτιά του χθες είναι αυτή που λέει, από εντελώς επίσημα (πιό επίσημα πεθαίνεις!) χείλη,
     ..ότι το φθινόπωρο θα βρεθούμε...

Βρωμάει ξεφτίλα

Όταν ο Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ, επισκέφθηκε τους Λυγγιάδες Ιωαννίνων με ύφος περίλυπο για τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας είχε πεσκέσι στην τσέπη του ακριβού κουστουμιού του. Όχι μόνο για τους Λυγγιάδες αλλά για όλα τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας. Παρέα με τον γερμανοθρεμμένο πρόεδρο Παπούλια συμφωνήσαν την ίδρυση του “Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον”. Μέσα από αυτό το ταμείο οι απόγονοι των σφαγέων για να λύσουν το θέμα της δικαίωσης των νεκρών, θα δίνουν επιχορηγήσεις στις κοινότητες για να τους κλείσουν το στόμα και βέβαια να αποσυρθούν από τα δικαστήρια με κατηγορούμενη την Γερμανία.

 Στα μέσα του Ιουλίου της χρονιάς που διανύουμε, ένα ντοκυμαντέρ που φτιάχτηκε για την πυρπόληση των γυναικών του χωριού Καλής Συκιάς της Κρήτης, στάλθηκε και στην Μέρκελ. Η απάντηση...

Το γκρέμισμα αυτής της κυβέρνησης είναι ζήτημα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ…

Η σκληρή κριτική μας στο ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με τις αυταπάτες που δημιουργεί και με την έλλειψη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ στο να γκρεμίσει αυτήν την κυβερνητική «συμμορία».
Το πρώτιστο, το ζήτημα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ, είναι να γκρεμιστεί αυτή η κυβέρνηση της ολοκληρωτικής ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ μας, η «εταιρεία δολοφόνων» που εκτελεί με ασυνήθιστη εγκληματική πώρωση τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ…

Το «επιχείρημα» ότι με το ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα είναι χειρότερα είναι ένα δόλιο και...

Φοβούνται!

Όταν λίγο μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού (10/06/14) όλη η Ελλάδα είδε τον κ. Σαμαρά στα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου να συζητά με δημοσιογράφους, ειλικρινά ένοιωσα να συμπονώ τον άνθρωπο.

Ίσως και να έφταιγε η αγωνία που είδα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. (Τα ΜΜΕ μίλησαν για χαλαρή κουβέντα)

Ίσως και να έφταιγε η ίδια η εικόνα. Ο υποτίθεται, ισχυρότερος άνδρας της χώρας σκαρφαλωμένος στα κάγκελα σαν μικρό παιδί που η μαμά...

Χούντα και Χρεοκοπία

Τα τελευταία χρόνια, μετά την χρεοκοπία της χώρας, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που χαρακτηρίζουν «χούντα» το καθεστώς της χώρας μας. Πριν, που η χώρα και οι ίδιοι έπαιρναν τα δάνεια και πλήρωναν με πιστωτικές, δεν ήταν χούντα. Μόλις κόπηκαν τα δάνεια, ανακάλυψαν την χούντα.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το θέμα δεν είναι αν έχουμε χούντα αλλά αν έχουμε δημοκρατία.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, όταν αναφέρομαι στην δημοκρατία, εννοώ...

Ο Σαμαράς εξάγει μνημόνιο στο Παρίσι

Το “τελευταίο μεγάλο κόλπο” ετοιμάζεται να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, που στην κορύφωση του ελληνικού success story είναι ένα βήμα πριν να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την τρόικα να εξάγει το μνημόνιο, με μια κίνηση που θα κάνει το “σκίσιμο” του μνημονίου να μοιάζει αλοιφή για κάλλους.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, ο Αντώνης Σαμαράς παρακάλεσε την Κριστίν Λαγκάρντ και την υπόλοιπη παρέα να μην ξαναέρθουν στην Αθήνα, γιατί τους βλέπουν οι Έλληνες και θυμούνται πως εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που τους πετάει τα μάτια έξω.

Όταν η τρόικα δεν είναι εδώ, η Ελλάδα είναι μία όαση και όλοι ασχολούμαστε καθημερινά με τους δύο τουρίστες ή τουρίστριες που μας αναλογούν και...

Προστασία τάζουν, πλειστηριασμούς ετοιμάζουν

H μπαρούφα της ημέρας - ποιος άλλος; η κυρία Βούλτεψη! Δεν πιάνεται! αριστεύει! Αυτήν τη φορά κατηγόρησε τον συνήθη ύποπτο για πρόκληση «πολιτικής ανωμαλίας» (Απαντα Βούλτεψη - Σαμαρά - Μπαλτάκου) ΣΥΡΙΖΑ για «σύμπραξη(!) με τη Χρυσή Αυγή με στόχο την καταστροφή(!) της χώρας».

Κατά την κυρία Βούλτεψη, «ο Τσίπρας δεν διστάζει να συναθροίζει τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναζητώντας τες ακόμη και στις φυλακές(!) Κορυδαλλού».

Ετσι εξηγείται γιατί κάθε βράδυ ο κ. Τσίπρας ντύνεται Τζόε Ντάλτον και πηγαίνει στην Κινεζική πρεσβεία. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος άλλος, κρύβεται πίσω απ’ τα κρούσματα χολέρας που επανεμφανίσθηκαν στην Κίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που το 2018 όλα τα φάρμακα θα είναι εισαγόμενα (σήμερα κατέχουν το 82% της αγοράς), ο κ. Λαφαζάνης φταίει που (εκτός όσων νέων έχουν ήδη μεταναστεύσει) σκέφτεται να...

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γ@μѠ την κοινωνία μου

Όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούσαν και γινόταν καμιά δίωρη διακοπή ρεύματος, οι κυβερνήσεις με τα ΜΜΕ ούρλιαζαν για την απανθρωπιά των απεργών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το κοινωνικό σύνολο ούρλιαζε για το πεπόνι του που δε θα κρύωνε στο ψυγείο. Τώρα που η κυβέρνηση δολοφονεί «ευάλωτους» προπονώντας μας για την ιδιωτική αντίληψη περί παροχής ρεύματος, η κοινωνία δροσίζεται χαλαρά με το κρύο πεπόνι της.

Όταν οι διαπλεκόμενοι γκαβοδήμαρχοι ανά την επικράτεια χάριζαν τις αμμουδιές του τόπου τους στους κουμπάρους τους για να στήσουν μπιτσόμπαρα με μπίτια πάνω στο κύμα, η...

Νέα "βόμβα" Μωραϊτη: Ο Βενιζέλος είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Το μέλος του πολιτικού συμβούλίου του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, είναι από τα στελέχη του κινήματος που εκφράζουν σταθερά εδώ και πολύ καιρό αντιρρήσεις για την πορεία του κόμματος, αλλά κυρίως για τις απανωτές λανθασμένες επιλογές του Προέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου. Μάλιστα, το τελευταίο καιρό ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής αναμφισβήτητα έχει προηγηθεί αρκετά μεταξύ των στελεχών της νεότερης γενιάς, ενώ οι παρεμβάσεις του αποκτούν όλο και...