Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Success Story: Κοσμοπλημμύρα και στη σημερινή διανομή τροφίμων από παραγωγούς στον Περισσό

Ουρές σχηματίζονται και το Σάββατο στη δωρεάν διανομή τροφίμων από παραγωγούς λαϊκών αγορών στον Περισσό.
φωτ. από τον Δρομογράφο, από τη διανομή σήμερα το πρωί στον Περισσό

Έμποροι και παραγωγοί συνεχίζουν επ' αόριστον τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, το οποίο ψηφίστηκε...
επι της αρχής το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως ανέφεραν παραγωγοί μιλώντας στον Σκάι, η λαϊκή στον Περισσό θα λειτουργεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ υπάρχουν 300 τόνοι τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά και ψάρια) προς διανομή.

Διανομές τροφίμων γίνονται και σε άλλα σημεία της Αθήνας, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από τους διοργανωτές.  
Οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών αγορών προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας, στις 5, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, στηριζόμενο από τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση και ψήφισή του και επί των άρθρων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. 
Στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρίσκεται κυρίως η κλήρωση των αδειών στις λαϊκές αγορές, ο διαχωρισμός παραγωγών και πωλητών, η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση της άδειας, τα πρόστιμα και η χρονική διάρκεια των παραδοσιακών πανηγυριών.

Πληροφορίες από in.gr
Από left