Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ρένα Δούρου: Ο Πάγκαλος προέρχεται από μια παράδοση που τις γυναίκες τις λένε καλτσοδέτες! (Βίντεο)

«Κάποιες γυναίκες δεν κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω» είπε η Ρένα Δούρου και έθεσε ως πρότυπό της τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και τις γυναίκες που συνάντησε στις γειτονιές της Αθήνας και την προτρέπουν να συνεχίσει: «Προχώρα, είμαστε μαζί σου».

Δυστυχώς στην πολιτική οι γυναίκες δεν κρίνονται με τον ίδιο τρόπο με τους άνδρες, τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, το πρωί στον ΑΝΤ1 εξηγώντας ότι η κρίση χρέους που βιώνει η χώρα συνακολουθείται με κρίση...
δημοκρατίας και κρίση ήθους.

«Πρώτα θύματα στον ευτελισμό του πολιτικού λόγου είναι οι γυναίκες. Αυτό συμβαίνει πάρα πολύ καιρό τώρα, δεν είναι η πρώτη φορά και «δεν έπεσα από τα σύννεφα»!

Ο σεξισμός και η απομείωση της γυναίκας στην πολιτική δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Σταδιακά με την εμβάθυνση της κρίσης παρατηρείται υποχώρηση των γυναικών από την πολιτική, κυρίως για δύο λόγους: α) λόγω των υπερβολικών ευθυνών και βαρών που αναλαμβάνουν στην οικογένεια είτε εξαιτίας της ανεργίας του άνδρα, είτε επειδή υφίστανται την κατάρρευση των κοινωνικών δομών του κράτους β) εξαιτίας των διαχωριστικών γραμμών που υπάρχουν και των συστηματικών διακρίσεων που υφίστανται.

«Ο κ. Πάγκαλος αρδεύει από μια παράδοση που τις γυναίκες τις λένε καλτσοδέτες, αντίθετα στην παράδοσης της Αριστεράς, οι γυναίκες μπορούν να ηγούνται ενός σπουδαίου αγώνα».

Πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη, ώστε στο δημόσιο διάλογο, οι γυναίκες να μην παραμένουν τα πρώτα θύματα.

Εξέφρασε την άποψη, που επιβεβαίωσε άλλωστε με την πράξη της να παραιτηθεί της βουλευτικής της έδρας, ότι η πολιτική δεν είναι καριέρα, αλλά διαρκής παρέμβαση και ενασχόληση με τα κοινά.

Μίλησε επίσης για την υποκρισία που διακρίνεται πίσω από την κριτική για την επιλογή της αφίσας ως μέσο επικοινωνίας. Η παντελής έλλειψη της δραστηριότητας του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» για την Περιφέρεια Αττικής από τα κανάλια. «Ούτε μια συνέντευξη τύπου δεν κρίθηκε ότι αποτελεί αξιόλογη είδηση, ώστε να μεταδοθεί» συμπλήρωσε.

«Αιδώς Αργείοι! Δεν έχουν πει κουβέντα για την αιθαλομίχλη, για τον καρκίνο στη Φυλή, για τα συμφέροντα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρουσιάζονται ως όψιμοι υποστηρικτές του περιβάλλοντος και θεωρούν ότι μολύνετε το περιβάλλον από την αφίσα!» Δεν ενόχλησαν όμως οι αφίσες όλων διότι και άλλες περιφερειακές παρατάξεις και κόμματα που δεν παρουσιάστηκαν πουθενά, επέλεξαν αυτό τον τρόπο προβολής και επικοινωνίας των μηνυμάτων.

Kατ.Μπρέγιαννη από avgi