Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ηλίθιε, έρχεται η σειρά σου…

Ναι είναι πια καιρός να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους και όποιοι μετά τις καθημερινές οικονομικές δολοφονίες εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον περίγυρό τους, δίπλα τους, τότε ασφαλώς δεν είναι νοήμονα όντα και εξ αυτού δικαιώνουν τον τίτλο αυτού του σημειώματος…
Σε σένα απευθύνομαι που εξακολουθείς ακόμα και σήμερα να χαίρεσαι τώρα που ξεδιπλώνεται το σχέδιο για το πογκρόμ των απολύσεων και στον δημόσιο τομέα… Λες και τώρα που απολύουν δημόσιους θα προσλαμβάνουν ιδιωτικούς… Κούνια που σε κούναγε!
Λες και τώρα που κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, οργανισμούς κοινής ωφέλειας, διώχνοντας  και ξεπουλώντας ακόμα και το νεράκι, θα σου ξαναδώσουν αυτά που σου έχουν κλέψει από...

«Ξέφυγε» ο Πάγκαλος...

Ομαδική αυτοκτονία αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει σε συνέντευξή του... 
Ετοιμος να αυτοκτονήσει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Σε συνέντευξή του, στην  "Καθημερινή", ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ είναι κομμουνιστές και ο Φώτης Κουβέλης, απεδείχθη άχρηστος για να παραμείνει η κυβέρνηση στην εξουσία.

Όσον αφορά το προσφιλές του θέμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει να αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί, σε περίπτωση που έρθει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο στην εξουσία.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως "οπαδός" του Α. Σαμαρά και δηλώνει ότι στηρίζει τις επιλογές του, παρά τα όποια λάθη.

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, σημειώνει ότι "όσοι αντέτειναν να μην κλείσει η ΕΡΤ, ενδόμυχα πιστεύουν ότι δεν πρέπει να απολυθεί κανείς από το δημόσιο".

Επίθεση σε Κουβέλη και στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Σε ερώτηση για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και την αποχώρησή της από τις εκλογές ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι...

Εκπαιδευτικά παράλογα

Δεν πρόλαβε να κάτσει στην υπουργική καρέκλα ο Κυριάκουλας (Κυριάκος + Μητσοτάκουλας) και -σε αγαστή συνεργασία με τον ομόλογό του στο "αναβαθμισμένο" υπουργείο παιδείας- έκλεισε μια διακοσιαριά σχολεία (στα πλαίσια της "δημοσιονομικής εξυγίανσης, βεβαίως-βεβαίως!), τα οποία προστέθηκαν σε όσα είχε κλείσει ο προκάτοχός του και σε όσα είχε προλάβει να κλείσει η Αννούλα η σοσιαλίστρια (πριν την στείλει ο έλλην ψηφοφόρος στον απόπατο της ιστορίας).

Πριν δυόμισι αιώνες, όταν τούτος ο τόπος ήταν ακόμα επαρχία τής οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο ιερωμένος Κοσμάς ο Αιτωλός δεν δίσταζε να κηρύττει το -ριζοσπαστικώτατο για την εποχή- τσιτάτο "γκρεμίστε τις εκκλησιές τις άπραγες... σχολειά θα χτίστε... στήστε σχολειά... δάσκαλους, μαθητές, φυλλάδες θέλω...". Σήμερα, σε καθεστώς "παγκοσμιοποιημένης δημοκρατίας", η αλήτικη συμμωρία των παπαρομεταρρυθμιστών τής κακιάς ώρας, η οποία διαγουμίζει την δόλια την χώρα, δεν ορρωδεί:...

Η συμμορία των μεταρρυθμιστών

Κάποτε η ιερή λέξη “μάντρα” της πολιτικής σκηνής της χώρας, φανταχτερή και ταυτόχρονα κενή περιεχομένου, ήταν ο “εκσυγχρονισμός“. Επί αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σημίτη, της οποίας τα στελέχη σήμερα κοσμούν το δικαστικό ρεπορτάζ. Η σημερινή μάντρα, εξίσου φανταχτερή και τόσο κενή περιεχομένου, όσο η κουφάλα δοντιού έτοιμου να πέσει, είναι η “μεταρρύθμιση”.

Για την σωτηρία της χώρας λοιπόν (άλλο ένα χιλιοειπωμένο τσιτάτο άνευ περιεχομένου), πρέπει...

Όταν οι βλάκες αναθεματίζουν τη «βλακεία» του λαού… - Ο βλάκας των μνημονίων !!!

Ο παρακμασμένος ατομικισμός, έστω και αν επενδύεται με «αριστερά» χρώματα, είναι η ΒΛΑΚΕΙΑ που αυτό-προβάλλεται σαν εξυπνάδα.

Με τέτοιους «εκλεκτούς» ΒΛΑΚΕΣ, του παρακμασμένου ατομικισμού, της ναρκισσιστικής έξαψης και της νοσηρής αυτό-ικανοποίησης έχουμε πλημμυρίσει. Οι πλέον απωθητικοί είναι αυτοί που φορούνε «αριστερές» και «επαναστατικές» λεοντές.

Αυτοί, λοιπόν, από το ύψος της διανοουμενίστικης μιζέριας τους, της δημοσιογραφικής τους «κουλτούρας», πάντα επιχρυσωμένη με «αριστερό» και «επαναστατικό» λούστρο (εδώ δεν μιλάμε για τα ακροδεξιά μορμολύκεια, αυτά δεν έχουν...

Όταν κυβερνούσε ο Ανδρέας, ο Βορίδης θεωρούσε ότι η λύση για τη χώρα ήταν η Χούντα

Τη δεκαετία του 1980 την Ελλάδα κυβέρνησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου αγγίζοντας στις εκλογές του 1981 το 48,06% και σε αυτές του 1985 το 45,82%.

Εκείνα τα χρόνια, ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ήταν προσηλωμένος στη λατρεία των χουντικών. Μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.

Χθες, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι τη χώρα κατέστρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το ερώτημα προς αυτόν είναι απλό: θα προτιμούσε να είχαν επικρατήσει τότε αντί του Ανδρέα οι χουντικοί ιδεολογικοί πατέρες του; Θα είχαν κυβερνήσει...

Να ζητήσει τώρα συγνώμη από τον πρωθυπουργό της! Δείτε τι έλεγε για τον Σαμαρά η τραπεζοϋπάλληλος που δεν εργάστηκε ποτέ της, αλλά σήμερα είναι υπουργός του Σαμαρά!

Τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα της...
Από τη Σίβυλλα

Η απάντηση του συγγραφέα Πέτρου Αργυρίου στη μαζική προσβολή μνήμης νεκρών από τον Πάγκαλο

Πάγκαλε.

Κάθε φορά που το σύστημα χρειάζεται κάποιον να τραβήξει τα πυρά από πάνω του για να κάνει απερίσπαστα τις βρωμοδουλειές του, εμφανίζεσαι εσύ ως αναπόφευκτος αντιπερασπισμός.

Αμετανόητα κυνικός, με μια αναισθησία που σου δίνει τη δύναμη να τσαλαπατάς ευαισθησίες.

Με κάθε δυνατό τρόπο και όποτε χρειαζόταν, ξεφτίλισες τους ζώντες Έλληνες αφού πρώτα οι σύντροφοι σου τους εκμαύλισαν. Τώρα ξεφτιλίζεις και τους νωπά νεκρούς, τα θύματα του δικού σου συστήματος, τους αυτόχειρες της κρίσης αφού πρώτα οι σύντροφοι σου τους οδηγήσαν στην απόγνωση. 

Μια από αυτούς τους αυτόχειρες ήταν η μητέρα μου. Είχα το θάρρος να της δώσω την υστεροφημία που αξίζει...

Ο…αφακέλωτος κ. Βορίδης επιτίθεται

ΚΑΤΙ ξέρει ο κ. Σαμαράς και δεν τον έκανε υπουργό. Κάτι θυμάται ο κ. Βενιζέλος και δεν τον…πρότεινε. Μόνος, λοιπόν, και με το παρελθόν του ο κ. Βορίδης, στη γωνιά και παραπονεμένος, δεν το άντεξε.

ΕΧΕΙ την άποψή του για το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου και το δικαίωμα να τη διατυπώνει δημόσια, δημοκρατικά και ελεύθερα (πλην άκαιρα), έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να κρίνουμε τον παλιό ΕΠΕΝίτη, κατοπινό ΛΑΟΣίτη και σημερινό Νεοδημοκράτη (που ίσως το ξανασκάσει για τον…φυσικό του χώρο). Για τα «έργα» του (με το τσεκούρι υπό μάλης), ανάμεσα σε «λουλούδια» με καδρόνια, πέτρες και…κουκούλα.

ΑΠΕΔΡΑΣΕ απ’ τον ΛΑΟΣ αφήνοντας σύξυλο και καταπροδομένο τον Γ. Καρατζαφέρη, περιεβλήθη την…τήβεννο του υπουργού (γι αυτό και το’ κανε), αναμείχτηκε με Νεοδημοκράτες νομίζοντας...

Νίκος Τζιανής: «Εύχομαι το αίμα μου να γίνει ποτάμι»... Και τα μνημονιακά κτήνη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μιλούν για ανάπτυξη και τρώνε από τον κορβανά!

«Δεν μπορώ, πλέον, να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή (…) Εύχομαι το αίμα μου να γίνει ποτάμι που θα πνίξει όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ’ αυτή την κατάσταση» φέρεται να αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο άφησε πίσω του, ο 41χρονος Νίκος Τζιανής, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του την Πέμπτη 27 Ιουνίου, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε με τη σύζυγο. 

Τα στοιχεία αυτά φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του συναδέλφου Λευτέρη Παπαστεργίου, στο larissanet.gr. «Λένε πως ο δημοσιογράφος πρέπει να αφήνει το συναίσθημα στην άκρη. Να καταγράφει ψυχρά τα γεγονότα έτσι ώστε...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Για ένα μικρό και αποτελεσματικό δημόσιο…

Όπως απέδειξε το τεράστιο οικονομικό κόστος του κλεισίματος της ΕΡΤ, μιας κατά τα άλλα κερδοφόρας επιχείρησης, οι απολύσεις δεν είναι μέσο αλλά στόχος. Δεν γίνονται για να εξοικονομηθούν χρήματα αλλά για λόγους αρχών και ιδεολογίας. Γι’ αυτό άλλωστε και ανέλαβε...

Η Τίνα στο ΥΠΕΞ!

Ότι έφυγε από τον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου την είχε στείλει ο ΓΑΠ, το ξέρετε. Ότι επέστρεψε στο ΥΠΕΞ το μάθατε; Η Τίνα Μπιρμπίλη είναι ξανά ανάμεσά μας. Εργαζόμενο κορίτσι στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς διατηρεί την ιδιότητα της εμπειρογνώμονος. Είχε περάσει κάποτε με διαγωνισμό, και μάλιστα χάρη σε αυτήν την επιτυχία γνωρίστηκε με τον ΓΑΠ που τότε ήταν ΥΠΕΞ και...

Έτσι εξηγείται….


Από τον ΑΣΗΜΩΝΗ

Η αυτοκτονία της μητέρας του συγγραφέα Πέτρου Αργυρίου

 Έχει όνομα: τη λένε Βαρβάρα Αργυρίου. Και ήταν η μητέρα μου 

(Η μητέρα μου Βαρβάρα Αργυρίου, με την
λατρεμένη της κορούλα, Καλοκαίρι 2012)
Του γιου της Πέτρου Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)

Δεν κρατάω πλέον λογαριασμό για τις αυτοκτονίες της κρίσης. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι από χθες είναι +1. Και είμαι τόσο βέβαιος, γιατί αυτό το +1 που προστέθηκε στα μαθηματικά του θανάτου ήταν… η μητέρα μου.
Από τους γονείς μου αποσυνδέθηκα συναισθηματικά πολύ νωρίς γιατί εκείνοι υποστήριζαν το σύστημα και με προετοίμαζαν για αυτό όπως κάναν όλοι οι νοικοκυραίοι της εποχής.
Στα εφηβικά μου μάτια, η συναισθηματική μου απομάκρυνση από τους γονείς μου ήταν μια τιτάνια μάχη κατά του συστήματος...

Της Αμύνης τα παιδιά

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει το success story, χωρίς τον Φώτη Κουβέλη, και εξετάζει τώρα τη συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Η συγχώνευση συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα και της υπολοχαγού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά.

Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει το πετυχημένο μοντέλο που ακολουθήθηκε με το λουκέτο στην ΕΡΤ, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος οι εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα....

Financial Times: Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές από τον Δ. Μελισσανίδη

Email του προέδρου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το οποίο απειλήθηκε από τον Δ. Μελισσανίδη, λόγω της συμφωνίας με την Intralot, επικαλούνται οι Financial Times. Τι φέρεται να του είπε ο επιχειρηματίας 
Στην προσπάθεια της Ελλάδας να αποφευχθεί το "ναυάγιο" στην προσπάθεια αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ αναφέρονται οι Financial Times,  το οποίο σημειώνει ότι σε περίπτωση αποτυχίας, θα υπάρξει νέα ένταση με τους πιστωτές της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Emma Delta, στην οποία συμμετέχει...

Δήλωση έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, γνωστός και ως ΓΑΠ #gap... Και εσύ Παναγιωτακόπουλε, εδώ και τώρα, να ξεκαθαρίσεις με ποιους είσαι! Με το λαό ή με το μ@λ@κισμένο;

Stephanos A Mytilineos


Δήλωση έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, γνωστός και ως ΓΑΠ #gap, στην οποία εξέφρασε τη στεναχώρια του που η δημοκρατική παράταξη συρρικνώνεται μετά την αποχώρηση των "συντρόφων της Αριστερής Πρωτοβουλίας". Ο γνωστός τσγλ@ναράς του Καστρίου δεν παρέλειψε να κάνει και υποδείξεις για το πώς πρέπει να είναι η δημοκρατική παράταξη και επανέλαβε τις γνωστές μπουρδολογίες που μας έλεγε πριν το 2009.
Λοιπόν, για να τελειώνει η πλάκα με το...

Προς Γιώργο Παναγιωτακόπουλο... Ας καθόσουν μέσα Γιώργη μου! Μόνο εκεί θα βρεις τα ίδια σκ@τ@με σένα!

Στα πλαίσια της ελέυθερης έκφρασης απόψεων δημοσιεύουμε άρθρο που μας εστάλη από αναγνώστη μας, χωρίς να συμφωνούμε με το κείμενο:

Γεια σου ρε Γιωργη Παναγιωτακόπουλε!
Αφου λιβανισες τον εκαστοτε προεδρο του Πασοκ.
Αφου διετελεσες προεδρος σε διαφορους οργανισμους για να μπορεις και να ζησεις βρε αδερφε!
Αφου ισοπεδωσες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ καθε ελευθερη, ανεξαρτητη και προοδευτικη φωνη μεσα στον χωρο που δεν ηθελε...

Aυτή είναι κυβέρνηση! Τα δύο κόμματα της διαφθοράς, των διορισμών, των σκανδάλων, της διαπλοκής, της δημοσιονομικής εκτροπής, της φτωχοποίησης κυβερνούν επιτέλους μαζί. Οι "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" και "οι ψεύτες της ΝΔ" ... μαζί.

(κλικ για μεγέθυνση)
Βλέποντας την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον άνθρωπο που έσβησε μέσα σε μία νύχτα τη δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα, ένιωσα πραγματική ικανοποίηση.

Ναι, αυτή είναι κυβέρνηση! Τα δύο κόμματα της διαφθοράς, των διορισμών, των σκανδάλων, της διαπλοκής, της δημοσιονομικής εκτροπής, της φτωχοποίησης κυβερνούν επιτέλους μαζί. Οι "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" και "οι ψεύτες της ΝΔ", οι "κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ" και οι "κάτω η χούντα της ΝΔ" μαζί. Οι "όταν οι άλλοι θα ψάχνουν γι' αρχηγό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό" και οι "όταν οι άλλοι θα διώχνουν τον Ψηλό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό" μαζί.

Ο Σαμαράς των διορισμών του Μουσείου της Ακρόπολης και ο Βενιζέλος των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των ολυμπιακών έργων μαζί. Ο πολιτικός αυτισμός της Φώφης και η τουρκοφαγική παραφροσύνη του Άδωνη μαζί.

Είμαι ευχαριστημένος γιατί τώρα πια δεν υπάρχει άλλοθι. Κανένα αριστερό δεκανίκι, κανένας οικονομολόγος Παπαδήμος, καμία "αριστερά της ευθύνης", καμία "δεξιά της ανάγκης", καμία...

Νέο “σόου” στην αυλαία της Προανακριτικής

• Απορρίφθηκε το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για νέα κλήτευση Βενιζέλου
• Υπόμνημα Παπακωνσταντίνου
Σε υψηλούς τόνους και με την γνωστή κόντρα μεταξύ της Ζ.Κωνσταντοπούλου και του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι εργασίες της Προανακριτικής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αφορμή η απόρριψη του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θέμα για το οποίο δέχθηκε έντονα πυρά και η ΔΗΜΑΡ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Σταύρος Κοντονής έκαναν λόγο για ακατανόητη υπόθαλψη του κ. Βενιζέλου, υποστήριξαν ότι «ως προεξάρχον πρόσωπο πρέπει να κληθεί εκ νέου για να δώσει εξηγήσεις» στην Προανακριτική, ενώ παράλληλα, επέκριναν τη στάση του Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) που «έδωσε χέρι βοηθείας» - όπως είπαν - και συντάχθηκε με τη θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσαν την ΔΗΜΑΡ να ξεκαθαρίσει αν στηρίζει...

Η καγκελαρία της θυγατρικής της Ντώυτσε Μπανκ είναι πια γεγονός

Η καγκελαρία της θυγατρικής της Ντώυτσε Μπανκ είναι πια γεγονός.
Ζιγκ χάλι.
{SFY}

Υπό κατάσχεση το σπίτι άνεργου μεταλλεργάτη για χρέη 1.677€!

Το σπίτι ενός άνεργου μεταλλεργάτη κατέσχεσε το Δημόσιο για χρέη 1.677 ευρώ στην εφορία.

Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια και το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο είναι το εν λόγω σπίτι στα Καμίνια.

Το σπίτι βρίσκεται υπό κατάσχεση, καθώς ο ιδιοκτήτης του χρωστά στην εφορία 1.677,95 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ.

Η εκτέλεσης της κατάσχεσης του σπιτιού ξεκίνησε για χρέη που αναλύονται ως εξής:...

Αλλού κοιτάς, βλάκα!

Το ''παιχνίδι'' είναι υπερβολικά βρώμικο. Ακριβώς γι αυτό έχει επιστρατευτεί ό,τι πιό σάπιο υπάρχει στο πολιτικό σύστημα.
     Όλα τα κατακάθια είναι εδώ:
     Ανάλγητοι, αμοραλιστές, λαμόγια, αρπαχτικά, φελλοί, απατεώνες, όλοι σε αυτή την  κυβέρνηση-συμμορία, έτοιμοι για την τελική τους επίθεση.

     Με μουσική υπόκρουση της ορχήστρας των ΜΜΕ, που είναι όλα, μα ΟΛΑ εξαγορασμένα με δάνεια, εξυπηρετήσεις, εκβιασμούς. Με ''δημοσιογράφους'' χειρότερους απ' τους μαυραγορίτες της Κατοχής, εγκληματικότερους απ' τους καταδότες με τις κουκούλες, άνθρωπους-ύαινες που τρέφονται με το αίμα της κοινωνίας, και που έχουν συνδέσει άρρηκτα τις ζωές τους με...

Ο Χάλιας

Τον είδαμε να χαμογελά εν μέσω της κατήφειας και να λάμπει εν μέσω της σκοτούρας κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Βενιζέλος, ο εθνικώς υπεύθυνος, ο κερδισμένος της μοιρασιάς, ο σωτήρ του Σαμαρά -αυτό λένε τα υμνολόγια.

Ο εθνικώς υπεύθυνος Βενιζέλος, όμως, ο ευέλικτος και εύκαμπτος, ο φιλόδοξος και φλύαρος, δεν είναι -όπως τρομπάρουν ορισμένοι και ο ίδιος- ο ισχυρός άνδρας της συγκυρίας. Είναι ο χάλιας της, έστω κι αν αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως ο κυρίαρχος του παιγνιδιού και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τσίρκου που παριστάνει την κυβέρνηση τετραετίας.

Είναι χάλιας γιατί έχασε κάθε είδους επαφή με τον κόσμο της λεγόμενης "δημοκρατικής παράταξης" αποδεχόμενος να γίνει αδελφοποιητός του Σαμαρά και του Άδωνι. Τον φτύνουν...

Οι υποστηρικτής του τίποτα

Από την μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ, το νέο επιχείρημα που βγήκε από τα χείλη παπαγάλων και καλεσμένων τους, ήταν “όταν έκλεισαν τόσες ιδιωτικές επιχειρήσεις που ήταν όλοι αυτοί;“. Ερώτημα που απευθύνονταν σε όσους βρέθηκαν προς συμπαράσταση, στην αυλή του ραδιομεγάρου. Για κάποιον περίεργο λόγο που μόνο στην Ελλάδα βρίσκει εφαρμογή, όσοι ένιωθαν απέχθεια για τους απολυμένους της ΕΡΤ, άρχισαν να το παπαγαλίζουν. Ήρθε μετά και το κλείσιμο του εργοστασίου “Κατσέλης” και οι υποστηρικτές του Τίποτα ξεσάλωσαν. Στο μυαλό τους βρέθηκε το τέλειο άλλοθι της ανύπαρκτης υποστήριξης που δεν έχουν προσφέρει σε κανένα.

Είναι τα άτομα εκείνα που διαλαλούσαν πως “οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες“, άρα καλά παθαίνουν που απολύονται. Είναι αυτοί που τα βάζουν με όσους υποστήριξαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι π.χ. αυτούς του Κατσέλη. Μπορεί εσύ να έχεις υποστηρίξει τον έναν από τους δύο πράγματι ή ακόμα και τους μεν και τους δε. Όμως, οι υποστηρικτές του Τίποτα, αν τους ρωτήσεις, δεν έχουν υποστηρίξει ποτέ κανέναν.

Δεν έχουν πάρει ποτέ το μέρος του οποιουδήποτε, δεν έχουν συμπαρασταθεί, δεν έχουν εκφράσει...

Ο κλεφτοπόλεμος των λαών απάντηση στους αραχνιασμένους φατριασμούς.

Λαοί υπό κατοχή. Παντού. Σε ολόκληρο το πλανήτη. Κι όσοι αρνούνται αυτή τη παγκόσμια ισοπέδωση, ξεκινάνε σιγά σιγά το δικό τους κλεφτοπόλεμο.  Η σπίθα έρχεται από εκεί που δεν τη περιμένεις.  Και η αιτία πολλές φορές κάτι φαινομενικά μικρής σημασίας. Κάποια λεπτομέρεια από τη συνολική ασυδοσία του συστήματος που μοιάζει ανάξια λόγου μπροστά σε άλλα φαινόμενα τραγικά. Στη Τουρκία αιτία έγινε ένα πάρκο, στη Βραζιλία μια αύξηση στο εισιτήριο του λεωφορείου και μετά για το ποδόσφαιρο.  Λαοί που μοιάζουν πειθήνιοι, ανίκανοι πλέον να διεκδικήσουν οτιδήποτε εκτός των καθορισμένων εντολών...

Δε βγαίνει άκρη

Κάποια επιχειρήματα που παράγονται από τα επικοινωνιακά κέντρα του καθεστώτος και αναπαράγονται  με ταχύτητα πυρκαγιάς από εξυπηρετητές έως και αφελείς, είναι ενδεικτικά της ποιότητας των πρωθυπουργικών συμβούλων. Ανέμπνευστοι ερασιτέχνες, δεν είναι ικανοί ούτε για μια προπαγάνδα  της προκοπής.

Εδώ και καιρό, αλλά κυρίως από την ημέρα του «μαύρου» της ΕΡΤ κυκλοφορεί ως Μάντρα Διαλογισμού το στιχάκι «Για το 1,5 εκ. απολυμένων του ιδιωτικού τομέα ούτε ένα δάκρυ, αλλά για να μην απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος γίνεται ξεσηκωμός».

Ας το πάρουμε λέξη προς λέξη για να δούμε πόσο μπορεί να αντέξει απέναντι στη λογική το επικοινωνιακό διαμάντι...

Οικογενειακή υπόθεση η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου... Παιδιά, αδέλφια, ανίψια, ξαδέλφια, εγγόνια, γαμπροί πολιτικών, αλλά και γόνοι δημοσιογράφων στελεχώνουν το κυβερνητικό σχήμα που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

“Μπορεί ο καθένας να ρωτήσει κάποιους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης "Ποιο είναι το επάγγελμά σας;". Η απάντηση είναι απλή: Υιός ή θυγατέρα ”

Οικογενειακή υπόθεση είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή Σαμαρά Βενιζέλου. Παιδιά, αδέλφια, ανίψια, ξαδέλφια, εγγόνια, γαμπροί πολιτικών, με λίγα λόγια γόνοι πολιτικών οικογενειών, αλλά και γόνοι δημοσιογράφων στελεχώνουν το κυβερνητικό σχήμα που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Μπορεί ο καθένας να ρωτήσει κάποιους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης "Ποιο είναι το επάγγελμά σας;". Η απάντηση είναι απλή: Υιός ή θυγατέρα.

Επίσης ο κάθε ένας είναι δυνατόν να υποθέσει ότι τα κριτήρια της επιλογής υπήρξαν εντελώς αξιοκρατικά.

Αυτή η κυβέρνηση είναι η αποθέωση του νεποτισμού.

Θαυμάστε:...

Θαύμα! Θαύμα!

Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και γέμισαν τα καθεστωτικά κανάλια από «επιτυχίες» του Σαμαρά. Νέος προβλήτας της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ο αγωγός TAP που θα περνάει από την Ελλάδα, εκατομμύρια τουρίστες και άπειρες προτάσεις για επενδύσεις.

Είναι εντυπωσιακό πως -εντελώς συμπτωματικά- η Ελλάδα πήρε μπροστά και αναπτύσσεται ταχύτατα, αμέσως μόλις βγήκε από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ.

Αν μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ η Ελλάδα γνωρίζει τέτοια ανάπτυξη, φανταστείτε πόσο καλύτερα θα πάει η Ελλάδα αν...

Μοντελάκι ο Νίκος Δένδιας με το εβραικό σκουφάκι-kippah

Kαμία ανοχή στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του στην εβραϊκή συναγωγή

«Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας είναι διαρκής και θα συνεχισθεί με επαγρύπνηση του κράτους και των υπηρεσιών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψη του μαζί με τον υπουργό...

Coscoland

«Με τη δύναμη του Θεού θα τα καταφέρουμε», «Μίλησα ακόμη και με τον Θεό, δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο», «ο Θεός της Ελλάδας θα μας βοηθήσει» και άλλα «θεϊκά» εκφράζονται συχνά – πυκνά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και από συνεργάτες του.

Αυτή η διαρκής επίκληση του Θεού, σε μία χώρα με λογικούς πολίτες θα είχε σπείρει ήδη τον πανικό και δε θα είχε μείνει τίποτε όρθιο. Όταν μία κυβέρνηση επικαλείται τον Θεό, σημαίνει ότι όλα έχουν τελειώσει. Το success story είναι δέηση. Και η πραγματικότητα μία κόλαση που τη ζούμε αλλά...

Ελλάς - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς... Ελλάς - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς...

Από τη Σίβυλλα

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τα καλά νέα! Τέτοια ντουζένια ούτε στα πιο έκφυλα όνειρά μας! Αφού εκείνο το παλληκάρι τού Σκάι, με το μαρκούτσι στο χέρι, κόντεψε να λιποθυμίσει από την συγκίνηση...

Α ν κάποιος δεν διαθέτει έστω ένα κουκούτσι καλής ποιότητας μυαλό, είναι σίγουρο πως σήμερα αισθάνεται ευτυχής με όσα είδε και άκουσε στα τελευταία δελτία ειδήσεων και με όσα διάβασε στις φυλλάδες τής παραπληροφόρησης ("ενημέρωσης", κατά την αστική τάξη). Πράγματι, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει εξαπολυθεί καταιγισμός "καλών" ειδήσεων, ο οποίος δημιουργεί -εκουσίως ή ακουσίως- συνειρμούς με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Λες και μόλις έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Βαγγέλας, πήρε φόρα η ανάπτυξη και δεν ξέρει από πού να πρωτοχυμήξει! Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ, πάνω σε ζάππινγκ, στάθηκα στον Σκάι λιγώτερο από 5 λεπτά και, από την ευφορία που ένοιωσα, κόντεψα να πάθω ρεύση ο άνθρωπος! Αφού μη σας πω ότι κάπου ένοιωσα άσχημα με...

Νέα κυβέρνηση μεταρρυθμιστών

Από τη Σίβυλλα

Συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο...

Με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ!... 

Ωραίο κι αυτό. Να συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο κατά ομάδες. Νέα ήθη.

Με αυτήν...

Κρίμα Έλληνα να σε ταλαιπωρούν οι νεκροί!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 
(press-gr  μέσω Σίβυλλα)

Τα δικά μου τα «εξέδωσα» (μέχρι) χθες, σήμερα θα δώσω εκείνα των άλλων που «υπεξαίρεσα», τοποθετώντας τα στα δικά μου, που πλέον δεν μου ανήκουν. Αύριο μπορεί να μιλήσω για τους ζωντανούς, έχοντας υπόψιν αποκλειστικά τους ζωντανούς, καθώς μέχρι σήμερα αναφερόμουν στους ζωντανούς, έχοντας στο μυαλό μου νεκρούς, ημιθανείς και ζωντανούς, ταυτόχρονα . Αυτό το λένε εποικοδομητική κριτική, που παντρεύει την φιλοσοφία - της χειραφέτησης των ζωντανών από τους νεκρούς - με την πολιτική και την...

Nεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν

Χωρίς καμία λογική, χωρίς ούτε αξιοκρατικό ούτε οικονομικό κριτήριο ανατίναξαν 2500 εργαζόμενους και μια κερδοφόρα επιχείρηση στον αέρα, την ΕΡΤ, αυτό θα στοιχίσει στους φορολογούμενους πάνω από 300 εκατομμύρια και τώρα μιλάνε για συνέχεια των απολύσεων με...

Πήγε στο Μαξίμου απόφοιτος λυκείου, έφυγε... διδάκτωρ

Πώς ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή κατάφερε να... σπουδάσει, να αποκτήσει διδακτορικό τίτλο και να διδάξει στο Πανεπιστήμιο, παρά τις «φορτωμένες» επαγγελματικές του υποχρεώσεις

Για ορισμένους η απόκτηση διδακτορικού τίτλου είναι...παιχνιδάκι. Ή, τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του Γιάννη Ανδριανού, «εξ απορρήτων» του Κώστα Καραμανλή την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ο νυν βουλευτής Αργολίδας και διευθυντής γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τη διδακτορική διατριβή του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, για την οποία φέρεται ότι εργάσθηκε από τα τέλη του 2004 μέχρι τον Ιούνιο του 2008, όταν και ανακηρύχθηκε διδάκτορας.

Ηδη ο κ. Ανδριανός έχει αξιοποιήσει τον...

Η «μαύρη» δημοσκόπηση του Μαύρου... Νομίζουν ότι απευθύνονται σε κάφρους ...

Δίνει από ένα πόντο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τιμωρεί τη ΔΗΜΑΡ!...

Η MRB του κυρίου Μαύρου -του γνωστού εξ ανέκαθεν για τις σχέσεις του με τη ΝΔ- δίνει παρόλα όσα έχουν συμβεί, τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί τις δυνάμεις της και να προηγείται, του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου να τσιμπάει μια μοναδούλα και τη ΔΗΜΑΡ να τιμωρείται με...

Συναυλία εγχόρδων, υπό τη διεύθυνση του Άρη Πορτοσάλτε

Μόλις έμαθα ότι πτώχευσε η Κατσέλης, στήθηκα μπροστά σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, περιμένοντας να το ακούσω, απλώς δεν ήξερα ποιος θα το πρωτοξεστομίσει. Τελικά το ξεστόμισε το γκανιάν, ο Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ και του Αλαφούζου: «Πεντακόσιοι εξήντα απολυμένοι κι ούτε μια συναυλία. Ενώ για την ΕΡΤ...». Ακολούθησαν ορδές γαλαζοπράσινων παπαγάλων, που, εκτός από τους 560, επικαλέσθηκαν και τις 15.000 που έχασαν τη δουλειά τους τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, τις μέρες της ΕΡΤ.

Έχει νόημα να απαντάς στον Πορτοσάλτε και τους ομοίους του; Έχει και παραέχει, διότι η διασπορά μίσους και διχασμού στα πληττόμενα στρώματα, αυτό που λέμε κοινωνικός αυτοματισμός, βρίσκει δυστυχώς πολλά ευήκοα ώτα. Οφείλουμε λοιπόν να πούμε στον κ. Πορτοσάλτε ότι είναι υποκριτής, ότι αυτός και το κανάλι του πήραν στον λαιμό του τους 560 του «Κατσέλη» και τους 15.000 του δεκαπενθημέρου. Τα ΣΚΑΪ και τα ΜΕΓΚΑ στήριξαν μέχρι αίματος την πολιτική που εκτόξευσε την ανεργία στο 28% και τη στηρίζουν ακόμη και σήμερα. Με το ένα μάτι κλαυθμηρίζουν δήθεν για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα και...

«Εδώ δεν είναι καφενείο»

Καλησπέρα φίλε μου. Ελπίζω να είσαι καλά. Απίστευτη η ατάκα στη δίκη του Τσοχατζόπουλου από το πρόεδρο ότι «εδώ δεν είναι καφενείο». Συμφωνούμε απολύτως. Στο καφενείο, αν παραγγείλεις καφέ, θα εξυπηρετηθείς τάχιστα. Στο δικαστήριο απόφαση θα λάβεις του αγίου π⓪ύţ©⓪υ ανήμερα.

Επίσης, ο καφετζής πιθανότατα δεν είναι κѠλ⓪γλείφτης του εκάστοτε κυβερνητικού σχήματος, αλλά μεροκαματιάρης βιοπαλαιστής.

Άρα, καλό θα ήταν οι πρόεδροι των δικαστηρίων να μην προσβάλλουν τους καφετζήδες. Γιατί το καφενείο δεν είναι Ελληνικό Δικαστήριο. Ευτυχώς. Και αν ήταν, σίγουρα η δικαιοσύνη που θα απένειμε θα...

Άρον άρον ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κλείνουν την προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ αρνούμενοι να καταθέσει εκ νέου ο Ευ. Βενιζέλος

“ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ απέρριψαν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκ νέου κατάθεση του Ευ. Βενιζέλου στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών και στο επίμαχο usb με τα ονόματα της λίστας που "δείχνει" τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανοίγει τη λίστα Λαγκάρντ πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία που ο ίδιος παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή.”

Με ψήφους 7 κατά, έναντι 6 υπέρ, απορρίφθηκε στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της νέας κλήτευσης του κ. Βενιζέλου ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπερψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση, με τους εκπροσώπους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να απορρίπτουν την...

Κυβέρνηση ... ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΦΑΓΗΣ

Ακραία μνημονιακή κυβέρνηση σφαγιασμού εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και ταυτόχρονα κυβέρνηση   παραγκωνισμού των εσωκομματικών πολιτικών τους αντιπάλων είναι αυτή που συγκρότησαν το βράδυ της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «πούλησαν» επίσης αδίστακτα στενούς κομματικούς τους φίλους στους οποίους χρωστούν πάρα πολλά σε προσωπικό πολιτικό επίπεδο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ποτέ κανένας ηγέτης δεν είναι πιστός φίλος.

Δύο είναι οι υπουργοί-σύμβολα της νέας κυβέρνησης και του εξτρεμιστικά αντιλαϊκού της χαρακτήρα:...

Πρώτη "κλέφτρα" η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη που ... γράφει ένα από τα εξυπνότερα κείμενα!

Διαβάζουμε στο iefimerida ότι  «Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα Ελενα Παναρίτη γράφει στο σάιτ της thoughtAction τι θα συνέβαινε στον Νώε αν ήταν Έλληνας. Η εξυπνότερη ιστορία ελληνικής τρέλας, γραφειοκρατίας και ανικανότητας του δημοσίου.
Γράφει η Ελενα Παναρίτη:
Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε…»

Ποιος γράφει;

Μα φυσικά η Παναρίτη που κατάφερε σήμερα και αντέγραψε ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί στο internet τουλάχιστον από τις 12-02-2003 
Και το παρουσιάζει ως δικό της ακόμη και το iefimerida ως με την ανάρτηση "H Eλενα Παναρίτη γράφει ένα από τα εξυπνότερα κείμενα: Αν ο Νώε ήταν Ελληνας δεν θα είχε φτιάξει ποτέ την Κιβωτό "
Έλεος πια!

Εμείς το ανέκδοτο το βρήκαμε στο jokes.pathfinder.gr
Διαβάστε το … 

Η αριστερή πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καταγγέλλει την πολιτική συναλλαγή και διακόπτει τους πολιτικούς και οργανωτικούς δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε το δελτίο τύπου  της  αριστερής πρωτοβουλίας  ΠΑ.ΣΟ.Κ όπου  καταγγέλλει  την πολιτική συναλλαγή και διακόπτει τους πολιτικούς και οργανωτικούς  δεσμούς με το  σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής....

Ο εχθρός της πατρίδας μου

Πατρίδα μου είναι η δημοκρατία· αυτή από όλα τα επιτεύγματα –γλώσσα, τέχνη, φως, όλα. Γι αυτήν και όλες μου οι τραγωδίες. Χείμαροι το δάκρυ, ποτάμια το αίμα που χύθηκε. Δικά της όλα τα μνημεία.

Όποιος πειράζει τη δημοκρατία πειράζει την πατρίδα μου. Τον εντοπίζω αμέσως. Μιλάει για πατρίδα· δεν μιλάει για δημοκρατία. Το Μαξίμου μίλησε για πατρίδα, όχι για δημοκρατία. Θλιβερό του ακροατήριο εκείνοι που τους έτρεχαν τα σάλια, ξεχωριστοί ετούτοι τάχαμου ανάμεσα στους άλλους που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Το Μαξίμου δεν αγαπάει τη δημοκρατία. Το Μαξίμου προσβάλλει τη δημοκρατία.

Όποιος προσβάλλει τη δημοκρατία και τολμάει να μιλάει για πατρίδα δεν είναι ένας απλός σοφιστής, φτηνός δημοκόπος και χυδαίος κάπηλος. Είναι ο ίδιος ο διάβολος. Παραφυλάει γυρεύοντας την αφύλακτη ώρα, και ρίχνει το λοιμογόνο βέλος του, για να σφετερισθεί. Εκμεταλλεύεται τη δημοκρατία, και...

«TAP»: Ψέματα και αυTAΠάτες

TΤέτοιο πανηγύρι είχαμε να ζήσουμε από την εποχή τού (αιωνία του η μνήμη)... Μπουρκάς - Αλεξανδρούπολη!
Tώρα η ευτυχία απέκτησε άλλο όνομα: «ΤΑP» (σσ: «Trans Adriatic Pipelίne», ελληνιστί: «ΤΑΠ»).
Οι κυβερνώντες, από χτες λοιπόν, εμφανίζουν - ανεπισήμως, αφού οι οριστικές ανακοινώσεις αναμένονται για τις 8 Ιούλη - ως «τελειωμένη υπόθεση» την επιλογή του αγωγού «ΤΑΡ», ο οποίος προβλέπεται να διασχίζει τον ελλαδικό χώρο, για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Κασπία Θάλασσα και...

Τσογλαναρία.. *

* τσογλάνια: ελληνόπουλα από καλές οικογένειες που υπηρετούσαν τους τούρκους Σουλτάνους επί τουρκοκρατίας.

     Τώρα, τί ακριβώς υπηρεσίες προσέφεραν στους τότε Σουλτάνους, είναι αρμοδιότητα των ιστορικών να απαντήσουν.

     Εμάς σήμερα μας απασχολεί τί είδους υπηρεσίες καλούνται να προσφέρουν στον σημερινό ''σουλτάνο'' της κυβέρνησης, δύο τουλάχιστον απ' τα σύγχρονα τσογλάνια της πολιτικής.
     Αυτό του υπουργείου Υγείας, και...

No future (no matter COSCO or not)

O ΣΥΡΙΖΑς ως γνήσιο νέο ΠΑΣΟΚ ασκεί αντιπολίτευση μεταφυσικού χαρακτήρα. Τα αστικά κόμματα ευρικόμενα στην αντιπολίτευση εσχατολογούν ασυστόλως. "Βαθαίνει η κρίση και θα βαθαίνει εις τον αιώνα των αιώνων, όσο δε μας αδειάζει τη γωνιά η κυβέρνηση, για να γίνουμε εμείς κυβέρνηση". Εννοείται ότι μία τέτοια προσέγγιση μόνο μπαμπουίνους μπορεί να πείσει, αν και η έννοια της...

Όταν ο πατριωτισμός γίνεται ιδεολογία

Σαμαράς: «Αυτή τη στιγμή η σωτηρία της Πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία»!!!  
Έχουμε αναλύσει διεξοδικά και σε πολλά κείμενά μας ότι τόσο ο «εθνικισμός», όσο και ο «αντιεθνικισμός» είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ιδεολογία του εθνικισμού είναι η ιδεολογία της αστικής τάξης στο στάδιο της ανόδου της. Ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό βάθρο της συγκρότησης των καπιταλιστικών κρατών-εθνών.

Ο Εθνικισμός έφτασε στο απόγειό του στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών. Ο φασισμός εκείνης της εποχής σήκωσε τη σημαία της...