Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Χαλαρώστε


«Εγώ πλάκα τους κάνω» είπε ο Παναγιώτης στους βρακοφόρους της Κρήτης που τον επισκέφτηκαν και του είπαν μία μαντινάδα σχετική με την υποψηφιότητά του για αρχηγός.

Άρχισαν οι επιθέσεις

Ο Βαγγέλης υποστηρίζοντας ανοιχτά τη Ντόρα, άρχισε την κατά μέτωπο επίθεση καθώς στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κόμματος καταφέρθηκε εναντίων του Αντώνη, δηλώνοντας:
«Μην μας λέτε ότι δεν πρόδωσα το δάκρυ του εθνάρχη, γιατί εντολή του εθνάρχη δεν ήταν διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση». Μόνο το όνομα του Αντώνη δεν ανέφερε.
Αντιδράσεις από την πλευρά του Αντώνη, καμία.

Παλιόκαιρος

Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο προβλέπει η Μετεωρολογική υπηρεσία.
Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που συνεδρίαζαν,
πώς θέλετε εσείς για καλοκαίρια να μιλάμε !!!

Παλιόκαιρος : Πασχάλης Τερζής

Συνεχίστε εσείς !!!

Έτρωγε καιρό, ούτε παλιά κούμπωνε το σακάκι !!!

Η «νύφη» κατέφθασε οπλισμένη…

…για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής!!!

Σε θέση μάχης …

…οι τρεις «Καμπαλέρος» !!!

..και η «νύφη»

Φωτογραφίες  πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος !!!

Τέρμα τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια !!!

Αν καπνίζατε κανένα τσιγαράκι και πίνατε κανένα ποτηράκι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, ξεχάστε το, έρχονται νέοι φόροι.

Καμπάνια εθελοντισμού για ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη

Εθελοντισμός στην πράξη
Πρόγραμμα Φθινοπωρινών Ημερών Πολυτεχνείου, 2009.
Καμπάνια ανακύκλωσης και καμπάνια εθελοντισμού για την ανακύκλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την νεοσύστατη ομάδα εθελοντών/τριών για την ανακύκλωση στη Πολυτεχνική Σχολή σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2009.

Political Invaders: Η νέα έκδοση !!!


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

«Καλλιστεία» αντί για «μάχη» !!!

Ρώτησαν τον Άρη αν αύριο βάλει υποψηφιότητα και απάντησε: «Γιατί; Για να... έχουμε καλλιστεία;».
Κάγκελο η Τρέμη μέσα στο λευκό Chanel ταγιεράκι της. Το 'πιασε, όμως, γάτα ούσα και του πέταξε «ούτως ή άλλως έχετε καλλιστεία».

Στα σκοτάδια…

…ο χορός των φαντασμάτων !!!
Dancing in the dark

Ψυχή Βαθιά !!!


Στράβωσε την «κουτάλα» !!!

Ο Μάκης σαν Κουταλιανός χθες το βράδυ στη Ζούγκλα, στράβωσε την «κουτάλα»!!!

The S Factor …

… «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» !!!
Ξεκινά η μάχη για την τηλεθέαση !!!

Εφιαλτική εικόνα …

…στην οικονομία καθώς το έλλειμμα οδεύει προς τα 30 δισ. ευρώ και το δημόσιο χρέος προς τα 300 δισ. Ευρώ.

Η καλύτερη ιδέα !!!

Ιδεολογικός προσανατολισμός !!!


Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Το ποτάμι …

…δεν γυρίζει πίσω,
ή
μας πήρε το ποτάμι μας πήρε ο ποταμός !!!

Πήγε με τα πόδια ..

Έκλεισαν τους δρόμους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage και κ. αντιπρόεδρος, έχοντας το κολατσιό μαζί του, πήγε σήμερα με τα πόδια στο υπουργείο.

Για την ΕΡΤ πληρώνετε: …

…την παράσταση του τσίρκου !!!
Μαθαίνουμε ότι τα προγράμματα της ΕΡΤ είναι «υπό κατασκευή» από το μελλοντικό πρόεδρο και  «γίγαντα της δημοσιογραφίας» του οποίου η σύζυγος του είχε  επιχειρηματικές δραστηριότητες, πήρε μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer Ολυμπιακά έργα και είχε δηλώσει ότι δεν ασχολείται με «τον λαουτζίκο». Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο κινέζος !!!

Γράμματα μοίραζε !!!

Ούτε αυτός ξέρει για το Βατοπέδι, γράμματα μοίραζε !!!

Τι έκανε στη Ρουμανία…

…πήγε στο εξοχικό της !!!

Η «Πεθερά της καπιταλιστικής Τυποεκδοτικής»

Σπέσιαλ γκεστ η Λιάνα στην σειρά «Επτά Θανάσιμες Πεθερές» αφού έκανε γύρισμα για την φιλόδοξη «Πεθερά της οικονομικής κρίσης».
Επίσης προγραμματίστηκε να γυριστεί και η «Πεθερά της καπιταλιστικής Τυποεκδοτικής» όπου θα συμπρωταγωνιστεί και η Αλέκα.

Η Πετρούλα στην παρέλαση !!!

Εκτός των άλλων την καμάρωνε και ο Σταμάτης !!!

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Τον έβαλαν στη γραμμή για παρέλαση !!!

Ο Άδωνης και ο Κυριάκος «έβαλαν» τον Αλέξη στη γραμμή και παρέλασαν!!!
Επίσης παρέλασαν η Λιάνα, η Μαριλίζα και η Άντζελα

Στου Λουδοβίκου την αυλή Βαγγέλης κατηγορεί …

…τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους για «λουδοβίκεια συμπεριφορά»

Stage: Η επόμενη ημέρα !!!

Οι πρώτοι απολυμένοι από τα Stage βρήκαν δουλειά !!!
O Hitler μαθαίνει ότι απολύθηκε από τα Stage και αντιδρά με ακραίο τρόπο...


Οι ιΝΔιάνοι εκλέγουν νέο αρχηγό!!!

Οι υποψήφιοι ιΝΔιάνοι αρχηγοί !!!
Ο φύλαρχος!!!
Το συμβούλιο της φυλής των ιΝΔιάνων ΝουΔάχο  ετοιμάζεται να εκλέξει νέο αρχηγό, επειδή ο παλαιός κουράστηκε να ηγείται της φυλής, χωρίς όμως να περιμένει την επικύρωση από ολόκληρο το γένος, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στις διαθέσεις του.
Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα καθώς για πρώτη φορά είναι και μία γυναίκα υποψήφιος η οποία έχει τη στήριξη του φύλαρχου και για αυτό το λόγο οι άλλοι συνυποψήφιοι της πρότειναν και επιμένουν να ψηφήσουν και οι άλλες φυλές της περιοχής, Πασόκι, Κουκουέρος και Σιριζού για την ανάδειξη του νέου αρχηγού!!!
ΥΣ1. Φυλές Ινδιάνων : Νουδάχο από Ναβάχο, Πασόκι από Τσερόκι , Κουκουέρος από Κομανσέρος και Σιριζού από Σιού.

Άνανδροι !!!


Ο μΠουσ της τρομακτικής άνανδρης επίθεσης στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής !!!
ΥΣ. Το Γρέκι δεν θα δημοσιεύσει την προκήρυξη, όταν αυτή αποσταλεί, της άνανδρης τρομοκρατικής οργάνωσης όποια και αν είναι αυτή. Να πάτε αλλού να τη διαβάσετε !!!

Χρόνια Πολλά - Το έπος του 40

Αφιέρωμα 28η Οκτωβρίου: η μεγάλη μέρα των ελλήνων
Την 28η Οκτωβρίου 1940, η προοπτική της Ιστορίας ήταν όσο ποτέ ζοφερή. Οι λαοί της Ευρώπης είχαν υποδουλωθεί ή φαίνονταν έτοιμοι να υποκύψουν στην φυλετική αλαζονεία του προβαλλόμενου ως «λαού των κυρίων». Η Γερμανία σάρωνε τα σύ­νορα των ηπειρωτικών επικρατειών, απειλούσε την υπόσταση της θαλασσοκράτειρας, προχωρούσε ακάθεκτη προς την κοσμοκρατορία.

Είναι και σήμερα συνταρακτικό το θέαμα της αλληλουχίας των γεγονότων, όσα οδήγησαν την ανθρωπότητα προς την αλλοφροσύνη εκείνη. Και είναι τραγικό δίδαγμα, η ολέθρια συνέπεια της αδυναμίας των δυτικοευρωπαϊκών τότε κυβερνήσεων, της ηθικής ανοχής και της πολιτικής μυωπίας αντίκρυ στον ανερχόμενο εθνικοσοσιαλισμό, παρά τις διακηρυγμένες από τον ίδιον εγκληματικές προθέσεις του. Αποτέλεσμα, η ανετοιμασία τους σε οίκτρο βαθμό, την 2α Σεπτεμβρίου 1939, όταν κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας. Επακόλουθο και η ακατάσχετη προέλαση της γερμανικής πολεμικής μηχανής τους πρώτους δέκα μήνες του πολέμου.

Επί τέσσαρες μήνες, ύστερα, η Μεγάλη Βρετανία, μόνη εμπόλεμη προς τον Άξονα Βερολίνου - Ρώμης, αγωνιζόταν και αγωνιούσε, με πολύ μικρές ελπίδες να περισωθεί. Στη δύσκολη αυτή στιγμή της Ιστορίας σήμανε η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας του ελληνικού λαού. Παρεμβλήθηκε τότε η άθλια επιδίωξη της φασιστικής Ιταλίας να κατακτήσει ελληνικά εδάφη. Και την αυγή της 28ης Οκτωβρίου 1940 επίλεκτες μονάδες του ιταλικού στρατού παραβίαζαν τα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδος. Το πλήγμα ήταν βαρύτατο. Μόλις είχε συνέλθει ο ελληνικός λαός από την αιμορραγία των πολεμικών επιχειρήσεων των ετών 1912 έως 1922, και από τον συγκλονισμό της σφαγής και του διωγμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας το 1922. Εξάλλου καθεστώς πολιτικής ανελευθερίας είχε επιβληθεί από τις 4 Αυγούστου 1936 στην Ελλάδα, με συνέπεια τα συναισθήματα πικρίας της μεγάλης μερίδας του 'Ελληνικού λαού, ή και ψυχρότητας και ακόμη εχθρότητας προς την τότε κυβέρνηση. Και όμως, αντίκρυ στην απρόκλητη επιδρομή του εχθρού, σφυρηλατήθηκε ακαριαία η εθνική ομοψυχία των Ελλήνων. Και υπήρξε η εθνική αυτή ομοφροσύνη ανεξαίρετη, χωρίς καμία διαφωνία, και των πιο αντίθετων προς την κυβέρνηση και των πιο σκληρά διωγμένων από την κυβέρνηση πολιτών είτε κομμάτων. Ο σεβασμός εξάλλου προς την ιστορική αλήθεια επιβάλλει να τονισθεί ότι η κυβέρνηση εκείνη της Ελλάδος, την ώρα της επιδρομής του ιταλικού στρατού, ανταποκρίθηκε θετικά στις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, όταν αρνήθηκε να υποκύψει την αυγή της 28ης Οκτωβρίου στο ιταλικό τελεσίγραφο, εξέφραζε την αταλάντευτη βούληση του ελληνικού λαού, σύμφωνη με τις υπαγορεύσεις της ηθικής κληρονομιάς του: μεστής από ηρωικές αρνήσεις υποταγής, άλλες στη σφαίρα του μύθου, όπως του Προμηθέα και της Αντιγόνης, άλλες στη διάσταση της Ιστορίας, υψωμένες στη σφαίρα του θρύλου, όπως του Λεωνίδα και του Παλαιολόγου, και αμέτρητων άλλων ανδρών και γυναικών της αρχαίας και της νεώτερης Ιστορίας του Ελληνισμού. Επιβάλλεται να λεχθεί, επίσης, ότι η κυβέρνηση εκείνη, πoλλαπλά βλαπτική, με την καταπάτηση των ελευθεριών του λαού και τη διάλυση του πολιτικού βίου της χώρας, δεν ολιγώρησε για την ετοιμασία της άμυνας του Έθνους.

Η άρνηση της Ελλάδος να υποταχθεί στον αήττητο Άξονα Ρώμης - Βερολίνου και η επακόλουθη απώθηση των επιδρομέων τις δύο πρώτες εβδομάδες του ελληνο-ιταλικού πολέμου υπήρξε κρίσιμο ιστορικό γεγονός. Με τις βαρύτατες όμως αυτές θυσίες, ή μάλλον και με αυτές, είχε ήδη τότε συντελεσθεί η κρίσιμη συμβολή της Ελλάδος για την αλλαγή της πορείας του μεγάλου πολέμου, Ύστερα προπάντων από την πρώτη πέραν των ελληνικών συνόρων νίκη του ελληνικού στρατού, με την κατάληψη της Κορυτσάς, η κοινή γνώμη σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στη Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της Μέσης 'Ανατολής, έπαυσε να πιστεύει στη μεγαλοσύνη του Μουσολίνι και στη στρατιωτική μεγαλοδυναμία της Ιταλίας. Ισχυρές ιταλικές πολεμικές δυνάμεις, χερσαίες, εναέριες, θαλάσσιες, έμειναν εμπλεγμένες στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο και άρα δεν διατέθηκαν για τις πολεμικές επιχειρήσεις της βόρειας Αφρικής. Οι Άγγλοι κέρδισαν τότε πολύτιμο χρόνο και διατήρησαν τη δυνατότητα να κρατήσουν την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Η Γερμανία στερήθηκε από την εύκολη πρόσβαση προς τη διώρυγα του Σουέζ και προς τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, ή και προς τις νότιες παρυφές του Καυκάσου. Ο πατριωτισμός και η ευψυχία των Ελλήνων απέδωσαν ήδη πολλαπλάσια και των πιο αισιόδοξων προσδοκιών.

Άρχιζε το θέρος του 1941 με το ελληνικό έδαφος ολόκληρο κατεχόμενο από τον εχθρό, ενώ η Ελλάδα συνέχιζε τον πόλεμο πέραν από τον ελληνικό χώρο. Η αποστολή όμως της Ελλάδας για τη ματαίωση της καθολικής νίκης των Γερμανών και της υποταγής των λαών είχε ήδη ακέραια επιτελεσθεί. Ο πόλεμος στην Ελλάδα είχε την κρίσιμη στρατηγική συνέπεια να καθυστερήσει πέντε εβδομάδες τουλάχιστον η επίθεση των Γερμανών εναντίον της Ρωσίας. Και η καθυστέρηση αυτή αποδείχθηκε μοιραία για τους Γερμανούς, σωτήρια για τους Ρώσους. Έχασαν οι Γερμανοί για ολίγες εβδομάδες την ευκαιρία να καταλάβουν τη σοβιετική πρωτεύουσα το 1941. Έκτοτε ο χρόνος άρχισε να τρέχει εναντίον τους. Αυτή υπήρξε η κορυφαία συμβολή της Ελλάδος στη λυτρωτική για την ανθρωπότητα έκβαση του μεγίστου εκείνου εξάχρονου πολέμου.

Απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο του Κ.Ι.Δεσποτόπουλου στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" από foreignpress-gr

Δείτε ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του National Geographic που γυριστήκαν για το έπος του 1940









Τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής

Τέσσερις τρομοκράτες που επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες επιτέθηκαν στις 21:40 της Τρίτης στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής στην οδό Πεντέλης.
Οι τρομοκράτες με τη μία μοτοσυκλέτα έκλεισαν το δρόμο, κατέβηκαν οι δύο συνεπιβάτες και «γάζωσαν» το Α.Τ. με δύο όπλα ρίχνοντας περισσότερες από 40 σφαίρες με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έξι αστυνομικούς, εκ των οποίων δύο είναι σοβαρά και χειρουργούνται. Ένας πολίτης έπαθε σοκ από την επίθεση.
Οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι αστυνομικοί εκ των οποίων είναι μία γυναίκα αυτή τη στιγμή χειρουργούνται.
Πέντε τραυματίες αστυνομικοί και ο πολίτης νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ερυθρός. Από τους τραυματίες μια είναι γυναίκα αστυνομικός και χειρουργείται τώρα. Ο πολίτη υπέστη σοκ και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Ο σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός χειρουργήθηκε στο 401 ΓΣΝΑ και φαίνεται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Πίνει μπύρες !!!



Από πού φεύγουν;

H Ντόρα του «δείχνει» τη έξοδο !!!

Eνα DVD με τη ζωή της Τίνας ετοιμάζονται να προσφέρουν οι εκδότες

Ενα DVD με πρωταγωνίστρια την νεαρή Τίνα, ετοιμάζει μεγάλος εκδοτικός όμιλος της Κολομβίας, ο οποίος παράλληλα ασχολείται και με το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Η Τίνα είναι μια γνωστή Κολομβιάνα ακτιβίστρια, η οποία πρόκειται να γίνει υπουργός στη θέση, του Χοσέ Αρπάχτρο Ασφάλτο.

Ο Χοσέ Αρπάχτρο Ασφάλτο, είναι για χρόνια υπουργός Τσιμέντου στη χώρα του.
Είναι ο αγαπημένος των μεγαλοντίλερς-μεγαλοιδιοκτητων των ΜΜΕ, μια και τους κάνει όλα τα χατήρια: Τους δίνει άδειες να χτίζουν βίλες και εργοστάσια επεξεργασίας της κοκαίνης στο δάσος, τους φτιάχνει αεροδρόμια μέσα στη ζούγκλα για να φορτώνουν το εμπόρευμα και τεράστιες αποθήκες στα λιμάνια για να αποθηκεύουν τη κόκα.
Η Τίνα παίρνοντας μέρος σε διαδηλώσεις και καταλήψεις κεντρικών κτιρίων στη Μπογκοτά, κατήγγειλε δημόσια τις σχέσεις του Χοσέ Αρπάχτρο Ασφάλτο, με αποτέλεσμα να τους δυσκολεύει τα σχέδια.

Αυτό όμως που τους ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι η αδυναμία του νέου ισχυρού άνδρα της χώρας στο πρόσωπο της Τίνας. Οι μεγαλονονοί φοβούνται οτι θα την κάνει υπουργό στη θέση του Χοσε Αρπάχτρο Ασφάλτο, μετονομάζοντας το υπουργείο απο Τσιμέντου σε Πρασίνου.
Ετσι αποφάσισαν να γυρίσουν ένα dvd με την προσωπική ζωή της Τίνας απο τότε που ήταν μωρό. Ετσι την εμφανίζουν γυμνή να θηλάζει, να παίζει με τις φίλες της, να πηγαίνει στα νήπια και στη συνέχεια στο Δημοτικό.
Εδω ερωτεύεται τον συμμαθητή της Χούλιο, μόλις 9 ετών. Οι μεγαλοντίλερς έχουν εξασφαλίσει το πρώτο φιλί της 8χρονης Τίνας με τον 9χρονο Χούλιο.

Στη συνέχεια υπάρχουν στιγμιότυπα απο τις βόλτες της Τίνας στη παραλία με το Χούλιο, ο οποίος είναι γιος γνωστού επαναστάτη της χώρας στο σπίτι του οποίου είχε βάλει κρυφά σύστημα παρακολούθησης, ένας απο τους μεγαλονονούς της χώρας, ο οποίος είχε αδυναμία στις κασέτες και τα DVD με τις ζωές των άλλων.

Tα πάντα όλα έχουν καταγραφεί στο DVD με τη ζωή της Τίνας.
Ακόμη και ένας παιδικός έρωτας της μητέρας της μ έναν ανατολικογερμανό, ο οποίος είχε αποδράσει απο την χώρα του πολύ πριν τη πτώση του τείχους και έφτασε ταλαιπωρημένος στην Κολομβία. Μόνο που τον παρακολουθούσε η ΣΤΑΖΙ και έτσι τον κατέγραψαν σε τρυφερά στιγμιότυπα με την μητέρα της Τίνας.

Το DVD αυτό αναμένεται να είναι προσφορά όλων των εφημερίδων και περιοδικών που ελέγχουν οι νταβατζήδες με σκοπό να διαπομπεύσουν την Τίνα ώστε να μη γίνει υπουργός!

Με σπαθιά και με μαχαίρια !!!

Το μαχαιράκι!!!

Τα κορμιά και τα μαχαίρια-Αρβανιτάκη Ελευθερία

American way


Police Driver !!!

You talkin΄ to me ?

Καταγγελία με ονοματεπώνυμο

Η καλή μέρα για την «αποκατάσταση του νόμου και της τάξης» φαίνεται από το πρωί - ειδικά αν προκύπτει από ένα εφιαλτικό επεισόδιο που συνέβη μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα.
Τα όσα συνέβησαν ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου ζωντανεύουν εμπρός μας μέσα από την έγγραφη καταγγελία της φιλολόγου-σχολικού συμβούλου Ζωής Μπέλλα-Αρμάου, παντρεμένης, με παιδιά, που κατοικεί τριάντα χρόνια στα Εξάρχεια και το σπίτι της είναι στην οδό Μεσολογγίου, ελάχιστα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:
«Ξημερώματα Παρασκευής 09/10/2009, ώρα 12.45 π.μ., μια διμοιρία των ΜΑΤ έχει σταματήσει στη Τους λέω ότι είναι "όργανα της τάξης και δεν επιτρέπεται να απαντούν με χυδαιολογίες και προκλητικό τρόπο". Τότε κάποιοι μου απαντούν: "Αντε πήγαινε μέσα να βάλεις κάνα πλυντήριο", "μπες μέσα, κυρά μου", "άι, παράτα μας" και άλλα παρόμοια, γελώντας ειρωνικά. Τους λέω ότι η συμπεριφορά τους είναι ανάρμοστη προς μια κυρία και προς την ιδιότητά τους, αυτοί συνεχίζουν τις λοιδορίες και προς εμένα και προς τους νεαρούς, κάποιος στρέφει προς το μέρος μου έναν φακό. Τους λέω ότι με προσβάλλουν ως πολίτη και τους ζητώ να μου δώσουν τον αριθμό τους. Τότε είναι που υπερβαίνουν κάθε όριο κοσμιότητας. Κάποιος μου απαντά: "Κατέβα να μου τον πάρεις", γελούν, και κάποιος άλλος συμπληρώνει "ναι, και να μου τον μετρήσεις", και κάποιος άλλος "ναι, με το στόμα", προσθέτοντας και άλλα κοροϊδευτικά σχόλια.
Ως πολίτης και ως γυναίκα ένιωσα ότι είχα θιγεί αφάνταστα και ότι η συμπεριφορά τους συνιστούσε δημόσια προσβολή και υπέρβαση εξουσίας. Κατεβαίνω στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Η διμοιρία έχει προχωρήσει λίγο πιο πέρα από την είσοδο της πολυκατοικίας μου και στέκεται μπροστά από την πολυκατοικία στον αρ. 17, όπου μέσα έχουν κλειστεί οι 3 νεαροί (δύο αγόρια και μία κοπέλα, με τους οποίους διαπληκτίζονταν προηγουμένως).
Βλέπω ότι λίγο πιο πέρα στέκονται αρκετοί ειδικοί φρουροί, οι οποίοι πλησιάζουν. Ζητώ από τους άνδρες των ΜΑΤ να μου δώσουν τους αριθμούς τους. Κανείς δεν έχει διακριτικά, ούτε μου δίνουν τα στοιχεία τους. Αντιθέτως, κάποια στιγμή, ένας απ' όλους, μετρίου αναστήματος, στρέφει το κεφάλι (οι άλλοι δεν τον βλέπουν) και μου κάνει με το στόμα έναν μορφασμό με σεξιστικό υπονοούμενο. Στο μεταξύ κατεβαίνουν από τα σπίτια τους και άλλοι κάτοικοι, μαζεύονται και περαστικοί.
Επιμένω να μου δώσουν τα στοιχεία τους, δεν μου τα δίνουν· απευθύνομαι σε κάποιον που λόγω ηλικίας υποθέτω ότι είναι ο επικεφαλής τους. Μου λέει, με τρόπο απαξιωτικό, να απευθυνθώ στην αστυνομία. Πράγματι, αυτό κάνω. Η ώρα είναι 1.17 π.μ. Τηλεφωνώ από το κινητό μου. Μου απαντά μια αστυνομικός. Της λέω επώνυμα ότι έχω δεχθεί λοιδορίες και προπηλακισμούς από τη διμοιρία των ΜΑΤ που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία στην οδό Μεσολογγίου και Μεταξά και ζητώ την προστασία της αστυνομίας. Με αφήνει να περιμένω στο τηλέφωνο, το οποίο κάποια στιγμή κλείνει. Ξαναπαίρνω σε 3', απαντά κάποια άλλη αστυνομικός, η οποία ζητά να της διηγηθώ εκ νέου τι συμβαίνει, πράγμα το οποίο έκανα, αλλά η Αμεση Δράση δεν προσήλθε.
Παράλληλα, ανοίγει η εξώπορτα της πολυκατοικίας στον αρ. 17 και βγαίνει ένας από τους κατοίκους. Εκείνη τη στιγμή βρίσκουν ευκαιρία 3-4 ειδικοί φρουροί, εισβάλλουν στην είσοδο της πολυκατοικίας και επιτίθενται σε έναν νεαρό που βρίσκεται μέσα· τον ρίχνουν κάτω, τον χτυπούν και τον τραβούν βίαια προς τα έξω. Οι κάτοικοι φωνάζουν ότι η είσοδός τους στην πολυκατοικία τους χωρίς ένταλμα είναι παράνομη και κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον νεαρό από τα χτυπήματα.
Στη συνέχεια οι ειδικοί φρουροί μετακινούνται προς τη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ και πάλι προς τη διασταύρωση Μεσολογγίου και Μεταξά, δηλαδή κάτω από το σπίτι μου. Ο κόσμος διαλύεται, επιστρέφω κι εγώ στο διαμέρισμά μου. Τους ακούω και πάλι να απαντούν κοροϊδευτικά στις ύβρεις κάποιων νεαρών και να μιμούνται με ειρωνικό τρόπο τις φωνές τους.
Εν κατακλείδι,
1. επειδή θεωρώ ότι οι άνδρες των ΜΑΤ, που την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα εκτελούσαν υπηρεσία στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Μεταξά, εντελώς απρόκλητα, προσέβαλαν δημοσίως και ενώπιον τρίτων την τιμή και την υπόληψή μου με σεξιστικές εκφράσεις και χειρονομίες, υπερβαίνοντας τα καθήκοντά τους και προσβάλλοντάς με βάναυσα ως γυναίκα και ως πολίτη,
2. επειδή θεωρώ ότι οι ειδικοί φρουροί που εκτελούσαν υπηρεσία στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου και Τζαβέλλα την ίδια ώρα υπερέβησαν τα καθήκοντά τους με την είσοδό τους χωρίς ένταλμα στην πολυκατοικία επί της οδού Μεσολογγίου 17 και επιτέθηκαν απρόκλητα και με βάναυσο τρόπο σε έναν νεαρό,
3. επειδή ως πολίτης ένιωσα απροστάτευτη (σημειώνω ότι την Παρασκευή, 9/10/2009, το απόγευμα, τηλεφωνικά ενημέρωσα για το επεισόδιο και το προσωπικό Γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, από το οποίο απλώς μου απάντησαν ότι θα ενημερώσουν τον υπουργό),
4. κι επειδή θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ και των ειδικών φρουρών εκθέτει το σώμα της αστυνομίας, καταθέτω τη συγκεκριμένη καταγγελία και παρακαλώ να μεριμνήσετε για τα δέοντα. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, μπορώ να σας καταθέσω και ονόματα μαρτύρων, που ήταν παρόντες στα επεισόδια».

U2 on YouTube - Live from the Rose Bowl

The world's greatest band on the world's largest stage. 
Watch the rebroadcast of the full live streaming performance from the Rose Bowl. Recorded on Sunday, October 25th.

Το νέο λογότυπο της Google !!!


New Google logo of the year !!!